Milačić: Da vidimo gdje smo u odnosu na takvu konkurenciju

S obzirom na to da su već ostvarile najveći uspjeh na evrosceni, Baranke dvomeč sa ekipom iz Lođa dočekuju bez ikakvog pritiska
2 komentar(a)
ŽOK Luka Bar, Foto: Cev.lu
ŽOK Luka Bar, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 11.01.2017. 10:22h

Prvi put u klupskoj i istoriji ženske crnogorske odbojke, naš klub je prebrodio jednu rundu u evropskim kupovima. Eliminisavši austrijski Inzbruk, Baranke su dobile priliku da odigraju barem još dva evropska meča u sezoni, ukupno šest, računajući i prva dva u prvom kolu Lige šampiona sa estonskom Kohilom (“sirene” eliminisane sa dva poraza), što je ubjedljivo najveći broj mečeva crnogorskog šampiona na evrosceni u jednoj sezoni (1998. godine su odigrale tri u CEV kupu, na turnirskom sistemu takmičenja).

Zbog toga Luka Bar dvomeč sa Budovlanijem iz Lođa dočekuje bez ikakvog imperativa i pritiska…

"U odnosu na Austrijanke, Poljakinje su ozbilijnija ekipa, iz ozbiljnije lige. Međutim, na nama je da „naradimo“ poene najbolje što možemo, da ih napadnemo i odigramo hrabro, da ne pravimo gluposti. Bitno je da ih natjeramo da zarade svoje poene, da ih ne poklanjamo. Želimo da vidimo gdje smo mi u odnosu na takvu konkurenciju - kazao je za “Vijesti” trener Baranki Vladimir Milačić, uz zahvalnost skautu Pavlu Drecunu, koji je Barankama pribavio četiri snimka prvenstvenih utakmica ekipe iz Lođa.

Vesnu Joksimović i dalje muče leđa, povratnica Dragana Peruničić još nije potpuno spremna, ima i problema sa ramenom, ali će morati da igra.

"Treba da damo sve od sebe, da odigramo pametno, da iz „stisnemo“ servisom, pa ćemo vidjeti za šta će nam to biti dovoljno. Oni su bolji, nije sporno, ali se nadam da ćemo pokazati da imamo kvalitet. Mislim da je ovo prilika i da barska publika vidi ekipu iz top lige, iz odbojkaške zemlje u kojoj se mnogo ulaže u odbojku, i nadam se da će dvorana biti pristojno popunjena", dodao je Milačić.

Budovlani je od 2009. godine (od 14. oktobra te godine klub funkcioniše kao akcionarsko društvo) u Prvoj ligi Poljske, i te sezone je osvojio nacionalni kup i bio 4. u prvenstvu. Rezultat u Kupu je omogućio Budovlaniju i debi na evropskoj sceni u sljedećoj sezoni, i to u Ligi šampiona, gdje je upisao pobjedu i pet poraza u grupi, nakon čega je nastavio takmičenje u CEV kupu gdje je u dva meča eliminisana od italijanskog Urbina. Dvomeč sa Lukom Bar je drugi nastup Budolvanija u evrokupovima...

Budovlani je prošle sezone bio peti u prvenstvu, dok je u Kupu poražen u polufinalu od kasnijeg osvajača duple krune, Čemika. Trenutno je treći na tabeli sa skorom od 11 pobjeda i tri poraza. U ekipi ima tri strankinje, po jednu Njemicu, Belgijanku i Čehinju...

"Znamo da je Lođ veoma kvalitetna i ozbiljna ekipa, ali to znači i izazov za nas. U novu godinu smo ušle sa dobrim treningom i spremale se što smo bolje mogle. Lođ jeste apsolutni favorit, ali naša zelja je da prikažemo igru sa treninga, da izađemo na teren rasterećeno i pokažemo da možemo da se nosimo sa ozbiljnim evropskim klubovima. Borba za svaki poen, požrtvovanost i dobra atmosfera su nešto čemu ćemo mi težiti. Ovo je, svakako, ogromno iskustvo za nas i radujemo se svakoj utakmici na evropskoj sceni, pa ćemo dati sve od sebe da pružimo dobru igru", rekla nam je tehničarka „sirena“ Marija Bojović.

Utakmica u barskoj „Topolici“ počinje u 18 sati

Bonus video: