Policajac CB Podgorica nije švercovao drogu

"Cijeneći dokaze provedene tokom postupka, prvostepeni sud je pravilno našao da nije dokazano da je Jurišević izvršio krivično djelo, kako je to prestavljeno optužnicom, s obzirom na to da nijedan dokaz ne ukazuje da je optuženi predmetnu opojnu drogu neovlašćeno držao radi dalje prodaje"
160 pregleda 11 komentar(a)
Sudija (Novina), Foto: Shutterstock
Sudija (Novina), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.01.2017. 13:25h

Policajac Centra bezbjednosti Podgorica Nemanja M. Jurišević (29) pravosnažno je oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

To je odlučio Apelacioni sud, nakon što je prvostepenu presudu izrekla sutkinja Vesna Moštrokol u podgoričkom Višem sudu.

Optužnicom je predstavljeno da je Jurišević 23. decembra 2015. u Cetinju prevozio oko 4,80 grama heroina.

“Cijeneći dokaze provedene tokom postupka, prvostepeni sud je pravilno našao da nije dokazano da je Jurišević izvršio krivično djelo, kako je to prestavljeno optužnicom, s obzirom na to da nijedan dokaz ne ukazuje da je optuženi predmetnu opojnu drogu neovlašćeno držao radi dalje prodaje. U odnosu na tu odlučnu činjenicu ostala je sumnja u odnosu na ovu alternativnu radnju izvršenja krivičnog djela koje se optuženom stavlja na teret, o čemu je prvostepeni sud dao jasne i dovoljne razloge”, navodi se u obrazloženju presude Apelacionog suda.

Bonus video: