Kruščić tvrdi da je "walter" njegov

Kruščić je za stolom bio sa Milićem Minjom Šakovićem, Stevanom Stamatovićem, Bobanom Vuksanovićem i braćom Jokić iz Kotora
1366 pregleda 28 komentar(a)
Miodrag Kruščić, Foto: Luka Zeković
Miodrag Kruščić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.01.2017. 06:34h

Suvlasnik diskoteke Beagle Miodrag Migi Kruščić (47) i kod tužioca je tvrdio da je pištolj nađen tokom racije njegov, a ne njegovih prijatelja iz Zagoriča i Kotora.

Kruščić je uhapšen u nedjelju veče oko 19:30 časova u lokalu Urban bistro 21, dok je sjedio sa grupom bezbjednosno intertesantnih osoba.

Menadžer nedavno otvorene diskoteke juče u podne priveden je tužiocu Nikoli Boričiću, kojem je ponovio da su pištolj “walter” i 15 metaka njegovo vlasništvo.

Nakon toga tužilac je Kruščića ponovo vratio u “betonjerku” CB-a Podgorica.

Policija je raciju u lokalu odradila nakon operativnih podataka da tamo sjedi grupa bezbjednosno interesantnih osoba.

Kruščić je za stolom bio sa neformalnim suvlasnicima diskoteke, Podgoričanima Milićem Minjom Šakovićem i Stevanom Stamatovićem, Zagoričaninom Bobanom Vuksanovićem i braćom iz Kotora Miodragom i Aleksandrom Jokićem. “Na jednom od stolova nalazila se torbica u kojoj je pronađen pištolj 'walter' cal. 5,99 mm sa 14 metaka u okviru i jednim metkom u cijevi. Pištolj je uzet radi kriminalističke obrade”, navodi policija.

Kruščić je zadržan u pritvoru, a ostali nakon privođenja pušteni na slobodu.

Kruščiću se na teret stavlja krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto oružje, kao i drugi predmeti, upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja.

Hapšenje Kruščića uslijedilo je nakon što je podgorička policija pojačala racije, a na udaru im se nalaze imena iz kriminalnih evidencija.

Nikić bježao naoružan, pa se zakucao u parkirano vozilo

Službenici podgoričke policije 7. januara uhapsili su Filipa Nikića, nakon što su kod njega pronašli ilegalni pištolj “CZ” , sa šest metaka u okviru.

U saopštenju piše da su tog dana policajci pokušali da zaustave Nikića u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, ali da je on ignorisao znak - stop i velikom brzinom nastavio kretanje “citroenom”.

“Policijski službenici su se dali u potjeru za njim, a F.N. je potom u istoj ulici navedenim vozilom udario u parkirano vozilo nakon čega se zaustavio. Policijski službenici su pronašli pištolj... On je uz krivičnu prijavu prvo priveden tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici. Sudija za istragu je nakon saslušanja za F.N. odredio pritvor nakon čega je sproveden u ZIKS”, navodi se u tekstu iz policije.

Bonus video: