Herceg Novi: Osumnjičen da je pucao na Badnje veče i pogodio crkvu

Oduzeti pištolji biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja
99 pregleda 29 komentar(a)
Pištolj, Foto: Shutterstock
Pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.01.2017. 14:40h

Hercegnovska policija uhapsila je V.S. (54) iz Bijelog Polja, nastanjenog u Herceg Novom, koji je osumnjičen da je 06. januara u dva navrata kod Crkve Svetog Spasa upotrijebio oružje, odnosno da je prvo pucao uvis iz startnog pištolja, a potom da je pucanjem iz vatrenog oružja, dok se nalazio u masi koja je slavila vjerski praznik – Badnje veče, oštetio zid ove crkve.

"Službenici CB Herceg Novi su 06. januara Sudu za prekršaje prekršajnom prijavom procesuirali V.S. jer je iste večeri kod Crkve Svetog Spasa pucao uvis iz startnog pištolja. On je identifikovan nedugo nakon ovog događaja. Od njega je tom prilikom oduzet startni pištolj R-P PAK. Protiv V.S. je iste večeri podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13 Zakona o javnom redu i miru. Službenici CB Herceg Novi su potom došli do operativnog saznanja da je iste večeri, 06. januara 2017. godine, nepoznato lice iz mase, koja se okupila povodom obilježavanja vjerskog praznika kod iste crkve – Crkve Svetog Spasa, ispalilo više metaka iz vatrenog oružja i oštetilo zid ove crkve. Službenici CB Herceg Novi su odmah preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja. Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Pronađeno je i izuzeto šest pištoljskih čaura. Preduzete su i druge aktivnosti koje su rezultirale identifikovanjem V.S. Službenici CB Herceg Novi su potom, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem a shodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, 07.01.2017. godine izvršili pretres stana i drugih prostorija, kao i vozila koje koristi V.S. Pretresom su pronađeni i oduzeti pištolj „CZ M 70“ cal. 9 mm, ručna ofanzivna bomba „BPM 75“, tri štapina eksploziva i dva pištoljska metka", navodi se u policijskom saopštenju.

Kako se dodaje, V.S. je uz krivičnu prijavu juče priveden nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeti pištolji biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: