U autobusu na Sukobinu otkrili 20 kg skanka

Autobus i biljnu materiju su preuzeli policijski službenici Republike Albanije radi dalje kriminalističke obrade i procesuiranja
57 pregleda 6 komentar(a)
skank Sukobin, Foto: Uprava policije
skank Sukobin, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 09.01.2017. 14:47h

Policija je na graničnom prelazu Sukobin-Murićani otkrila 20 kilograma skanka koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju preko granica Crne Gore.

"Policijski službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i carinski službenici Carinske ispostave Sukobin su, 07.01.2017. godine oko 12,45 časova, obavljajući redovne granične provjere i kontrole, izvršili pregled autobusa, putnika i putničkog prtljaga autobusa koji saobraća na liniji Kosovo – Albanija – Njemačka, a koji je tom prilikom prolazio ZGP Sukobin – Murićani. Prilikom vršenja poslova graničnih provjera i kontrole policijski i carinski službenici su pregledom autobusa, među putničkim prtljagom pronašli i oduzeli dva kofera u kojima se nalazilo po jedno PVC pakovanje sa 20 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koje se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana - tipa skank. Na koferima su bila naznačena imena dva lica koja se međutim nisu nalazila u autobusu", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Kriminalistička obrada koju su sproveli policijski službenici, upućuje na sumnju da je skank bio namijenjen daljem krijumčarenju preko teritorije naše države.

"Shodno Protokolu o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, putnike, autobus i biljnu materiju su preuzeli policijski službenici Republike Albanije radi dalje kriminalističke obrade i procesuiranja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: