Pucali iz auta u pokretu, ranili Dukića i zapalili vozilo

“Vijestima” je nezvanično rečeno u policiji da su u vozilu, tokom uviđaja, pronašli dvije automatske puške, kapu i naočare
336 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2017. 18:35h

Saša Dukić (38) iz Andrijevice povrijeđen je danas oko 14 časova u podgoričkom naselju Zlatica kada je na njega, za sada nepoznata osoba, ispalila više hitaca iz automobila u pokretu.

Povrijeđeni Dukić prebačen je u Urgentni centar sa povredama u donjem dijelu leđa. Viša državna tužiteljka Lepa Medenica kazala je “Vijestima” da je obaviještena da je Dukić van životne opasnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz policije i tužilaštva, na Dukića je ispaljeno više metaka iz automatske puške.

Na njega je pucano iz vozila audi, registarskih oznaka BG - 659XĆ.

To vozilo su, nakon što su pucali na Dukića, napadači zapalili u naselju Ibričevina.

“Vijestima” je nezvanično rečeno u policiji da su u tom vozilu, tokom uviđaja, pronašli dvije automatske puške, kapu i naočare.

Dukić se u trenutku napada nalazio u vozilu koje se kretalo iz pravca Kolašina.

Iz Uprave policije je saopšteno da se, shodno podacima kojima raspolažu, Dukić jutros iz Andrijevice uputio ka Podgorici.

"U pitanju je lice koje se nalazi u ZIKS-u na izdržavanju kazne zatvora zbog krivičnog djela počinjenog u inostranstvu, na štetu inostranog državljanina. Većinu izrečene kazne je izdržao, a u vrijeme događaja koji se desio danas bio je na dopustu, tzv. odmoru, koji mu je od strane ZIKS-a odobren u trajanju od 05. do 20 januara ove godine", navode iz UP.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica i Sektora kriminalističke policije, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju događaja u kojem je danas u Podgorici povrede od vatrenog oružja zadobio S.D. (37) iz Andrijevice. Ubrzo nakon događaja policijski službenici su pronašli vozilo iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na S.D. a u kojem se nalazilo oružje kao i drugi predmeti i tragovi, a što će biti predmet vještačenja koja će uslijediti. Do upotrebe vatrenog oružja je naime došlo danas oko 13,40 časova, na magistralnom putu Kolašin – Podgorica, u mjestu Zlatica. Tom prilikom je, kako se sumnja, iz vozila u pokretu, za koji se ubrzo ispostavilo da je u pitanju „Audi A6“, za sada nepoznato lice, na čijem se identifikovanju radi, ispalilo više hitaca u pravcu vozila marke „BMW“ kojim je upravljao S.D. S.D. je u događaju zadobio dvije prostrelne rane u predjelu stomaka. On je trasportovan u Urgentni blok Kliničkog centra u Podgorici i, prema informacijama kojima raspolažemo u ovom momentu, nalazi se van životne opasnosti. Ubrzo nakon prijavljivanja događaja policijski službenici su u naselju Ibričevina u Podgorici pronašli vozilo „Audi A6“ koje je bilo zapaljeno, a u kojem se nalazilo oružje kao i drugi tragovi i predmeti. Dosadašnja obrada upućuje na sumnju da je upravo to vozilo korišćeno u pokušaju lišenja života S.D. Vozilo, oružje i ostali predmeti i tragovi biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru", zaključuje se.

Galerija

Bonus video: