Podgorica: Potjera i racija, oduzeta dva pištolja s municijom, uhapšene dvije osobe

"F.N. je uz krivičnu prijavu prvo priveden tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija"
83 pregleda 14 komentar(a)
Pištolji, Foto: Shutterstock
Pištolji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.01.2017. 13:10h

Podgorička policija je u prethodna dva dana oduzela dva pištolja sa municijom u ilegalnom posjedu i uhapsila dvije osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

"Podgorička policija je 7. januara oko dva časa, u ulici Vaka Đurovića u Podgorici, pokušala da zaustavi automobil "Citroen", kotorskih registarskih oznaka, čiji se vozač F.N. (29) iz Podgorice nije zaustavio na znak "stop" već je velikom brzinom nastavio kretanje vozilom. Policajci su se dali u potjeru za njim, a F.N. je potom u istoj ulici navedenim vozilom udario u parkirano vozilo nakon čega se zaustavio. Ličnim pregledom F.N. policiajci su pronašli pištolj "CZ" cal. 7,65 mm u ilegalnom posjedu, sa šest metaka u okviru", navodi se u saopštenju Uprave policije.

F.N. je uhapšen, a o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

"F.N. je uz krivičnu prijavu prvo priveden tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici. Sudija za istragu je nakon saslušanja za F.N. odredio pritvor nakon čega je sproveden u ZIKS", kazali su iz Uprave policije.

Podgorička policija je 8. januara postupajući na osnovu saznanja da se u ugostiteljskom objektu "Urban bistro" u Podgorici nalazi više tzv. bezbjednosno interesantnih osoba iz Podgorice i Kotora, izvršila ciljanu raciju kojom je izvršena kontrola osoba koja su se nalazila u ovom lokalu.

"Na jednom od stolova nalazila se torbica u kojoj je pronađen pištolj "Walter" cal. 5,99 mm sa 14 metaka u okviru i jednim metkom u cijevi. Pištolj je izuzet radi kriminalističke obrade nakon koje se M.K. (47) iz Podgorice, koji nije bezbjednosno interesantno lice, ali se nalazio u društvu ovih lica, izjasnio da pištolj pripada njemu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. M.K. je lišen slobode i zadržan u policijskim prostorijama. Slijedi njegov privod nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: