Nema pomaka u istrazi: Saslušan svjedok ubistva Vlahovića, ubicama ni traga

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva nijesu precizirali šta je svjedok pričao tokom saslušanja i da li je vidio ubice
312 pregleda 6 komentar(a)
Srđan Vlahović, Foto: Facebook.com
Srđan Vlahović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 09.01.2017. 07:43h

Tužilaštvo i policija ni nakon devet mjeseci nijesu otkrili ko je 9. aprila 2016. godine u Kotoru ubio Srđana Vlahovića (30).

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva “Vijestima” je odgovoreno da su u toj istrazi saslušali svjedoka. Oni nijesu precizirali šta je svjedok pričao tokom saslušanja i da li je vidio ubice. Pojasnili su da je taj predmet u fazi izviđaja.

U toj istrazi saslušano je više desetina osoba, mahom članova kotorskih kriminalnih klanova, ali niko od njih nije osumnjičen da je učestvovao u likvidaciji Podgoričanina.

“Tokom dosadašnjeg postupka prikupljena su obavještenja od većeg broja lica, dok je jedno lice saslušano u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u svojstvu svjedoka. Nijedno lice nije zadržano po osnovu sumnje da je izvršilac predmetnog krivičnog djela”, odgovoreno je iz kabineta vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Dodali su da je postupajući tužilac naredio veći broj vještačenja: “Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljeni su svi nalazi vještačenja”.

Vlahović je početkom aprila 2016. godine likvidiran u sačekuši, u kotorskom naselju Dobrota.

Dok je prodavao cigarete ubice su mu prišle motociklom, i u njega ispalili više metaka iz automata. Dan nakon ubistva iz mora je izvučen motocikl, koji su navodno koristile ubice.

Pokojni Vlahović posljednjih nekoliko godina živio je u Kotoru.

Iako nije imao kriminalni dosije, prema tvrdnjama operativaca Uprave policije bio je povezan sa kavačkim klanom. Navodno, zbog toga su istražitelji već u prvim danima istrage provjeravali vezu između ubistva Vlahovića i mafijaških likvidacija povezanih sa nestankom 200 kilograma kokaina u Španiji 2014. godine.

Nestanak bijelog praha iz stana pokojnog Gorana Radomana (37) u Valensiji izazvao je rat među crnogorskim kriminalnim klanovima. U kokainskom ratu za dvije godine ubijeno je 13 osoba, među kojima su istražitelji evidentirali i slučajne žrtve.

Nestanak skupocjenog bijelog praha glavom je prvi platio Radoman. Još neotkriveni egzekutor 20. februara 2015. godine u Beogradu je u tog Cetinjanina ispalio oko 25 metaka iz kalašnjikova. Likvidacijom Radomana počela je serija ubistava, u kojoj su živote izgubili Budvani Saša Marković, Goran Đuričković, Đorđe Boreta, Kotorani Dalibor Đurić, Goran Biskupović i Miloš Bošnjak. Istražitelji vjeruju da su žrtve kokainskog rata i Podgoričani Vlahović i Ivan Lopičić, Cetinjanin Radomir Đuričković, Plužinjanin Božidar Cicmil, Novljanin Radovan Matović Rakela.

Ljekar u penziji Dragan Neno Zečević slučajna je žrtva mafijaškog rata. On je životom platio to što je 7. oktobra u budvanskom kafiću “Trofej” sjedio sto do Đorđa Borete. Prema policijskim podacima slučajne žrtve tog rata su i Saša Marković i Miloš Bošnjak.

Bonus video: