Nova tuča u Istražnom zatvoru: Trbo izvukao deblji kraj

Miloš Trbo je osumnjičen za saučesništvo u ubistvu Dalibora Đurića, kojeg je policija označavala članom škaljarskog klana
318 pregleda 17 komentar(a)
Miloš Trbo, Foto: Filip Roganović
Miloš Trbo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.01.2017. 08:06h

Uhapšeni član škaljarskog klana Petar Damjanović napao je u Istražnom zatvoru pritvorenika Miloša Trba (31), ispričao je "Vijestima" izvor iz spuškog zatvora.

Trbo je osumnjičen za saučesništvo u ubistvu Dalibora Đurića, kojeg je policija označavala članom škaljarskog klana, što su oni demantovali.

"Vijesti" juče u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija nijesu mogle dobiti informacije o tuči pritvorenika, u kojoj je Trbo, navodno, izvukao deblji kraj.

Trba i Dejana Pavićevića tužilaštvo sumnjiči da su pružali logistiku ubicama Kotoranina, koji je hicem iz snajpera likvidiran 22. septembra 2016. godine u spuškom zatvoru.

Damjanović je u decembru uhapšen u kotorskom naselju Dobrota, u kući Jovana i Igora Vukotića, koje policija označava članovima tog kotorskog klana.

Incident u Istražnom zatvoru nije prijavljen policiji, rečeno je "Vijestima" nezvanično u toj bezbjednosnoj instituciji. Izvori iz spuškog zatvora tvrde da su incidenti između pritvorenih članova kotorskih klanova učestali, ali da ih uprava ZIKS-a vješto prikriva.

Navodno, tokom decembra bilo je više tuča između članova škaljarskog i kavačkog klana, koji su mjesecima iza rešetaka.

Policiji je prijavljen samo napad na Aleksandra Markovića. Njega je krajem decembra, u prostoriji za posjete napao pritvorenik Vladimir Ulama.

Službenici spuškog zatvora tog dana morali su da upotrijebe suzavac da bi spriječili sukob među pritvorenicima. Marković je nedavno sa Majki Gregori Ferarisom osuđen na šest godina zatvora zbog organizovanja kriminalnog udruženja sa ciljem izvršenja nekoliko likvidacija na teritoriji Crne Gore i planiraja ubistva vlasnika restorana "Fišermen" Gorana Đuričkovića u Budvi. Ulama je jedan od osumnjičenih za nestanak Nemanje Medina.

Bonus video: