KO: U OSNOVNOM SUDU JUČE DO KRAJA RADNOG DANA NIJE PRIMLJENA MOLBA

Miloš Marović tražio odlaganje robije

Marović je ispunio dio iz presude - uplatio je 385.000 eura na račun države Crne Gore
22 komentar(a)
Miloš Marović, Zdravko Begović, Foto: Komnen Radević
Miloš Marović, Zdravko Begović, Foto: Komnen Radević
Ažurirano: 06.01.2017. 08:10h

Do kraja radnog vremena juče  kotorski Osnovni sud nije primio molbu za odlaganje izvršenja kazne zatvora Miloša  Marovića.

To je Televiziji Vijesti juče saopštio predsjednik tog suda Branko Vučković.

“Obavještavamo Vas da do kraja radnog vremena do 16 časova u ovom sudu nije primljena molba za odlaganje izvršenja kazne zatvora osuđenog Marović Miloša”.

On je objasnio da je Budvaninu  rješenjem  suda za tri mjeseca već odloženo izvršenje izrečene  kazne zatvora u trajanju od godine.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević još  6. oktobra 2016. godinje tražila je odlaganje izvršenja kazne, što je Maroviću omogućeno:

“I jednovremeno mu je naloženo da se 9. 01. 2017. godine javi na izdržavanje kazne u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija KP Dom Podgorica-Spuž. Danas... u ovaj sud nije stigla nova molba za odlaganje izvršenja predmetne kazne zatvora”, piše u odgovorima iz Osnovnog suda Kotor.

Marović je ispunio dio iz presude - uplatio je  385.000 eura na račun države Crne Gore.

On je osuđen zbog učestvovanja u nezakonitoj kupoprodaji zemlje na Jazu.

Posljednjeg dana 2016. godine fotografisan je dok izlazi iz  beogradskog lokala Bistro du Vin.

Sagovornici “Vijesti” koji su redakciji dostavili fotografije, tvrde da Marović i njegov otac, bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović svakodnevno posjećuju taj lokal.

Njegov branilac, advokat Zdravko Begović  rekao je da se nada da će  sud u Kotoru odložiti izdržavanje kazne za određeni period, na osnovu medicinske dokumentacije:  “Dok se moj branjenik ne oporavi od bolesti, ne bude spreman i zdrav  da može stupiti na izdržavanje zatvorske kazne”.

Sin nekadašnjeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića novčanu kaznu nije  uplatio na račun lokalne uprave, poput kompanija Tradeunique, Gugi commerce i Copyright.

Kao garanciju da će izmiriti dug, ranije je založio stan od 287 kvadrata u kome žive njegovi roditelji Svetozar i Đorđina. Država je upisala hipoteku na taj, kao i na stan Miloševih prijatelja od 38 kvadrata u Babinom dolu i na parcelu od 3.000 kvadrata u kotorskim Vranovićima. 

Da li je Sveto u bolnici ili po restoranima?

Vučković je rekao da je tim vještaka utvrdio da je Svetozar Marović  obolio od teže akutne bolesti: “I da je sadašnje bolničko liječenje u periodu od tri mjeseca dovoljan period za sanaciju bolesti imajući u vidu oboljenje osuđenog, a vještaci smatraju da u ZIKS-u u Spužu nije moguće sprovesti bolničko liječenje imenovanog osuđenog”.

Iz suda tvrde da se on zato nalazi u zdravstvenoj ustanovi - Specijalnoj bolnici za srce i krvne sudove “Ostrog” u Beogradu i da mu je zato  do 4. aprila  2017. godine odloženo   javljanje na izdržavanje kazne zatvora u ZIKS-u.

I Svetozar je nedavno fotografisan u jednom beogradskom restoranu.

Preporučujemo za Vas