Miloš Jovanović u četvrtak saslušan u tužilaštvu

Jovanovića u zgradi tužilaštva obezbjeđivali pripadnici PJP
69 pregleda 17 komentar(a)
Miloš Jovanović saslušanje, Foto: Zoran Đurić
Miloš Jovanović saslušanje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.01.2017. 08:16h

U Specijalnom tužilaštvu juče je saslušan srpski državljanin Miloš Jovanović, osumnjičen za pokušaj terorizma 16. oktobra prošle godine u Podgorici.

Jovanović se crnogorskim vlastima dobrovoljno predao 30. decembra 2016. godine.

Nešto prije podneva iz Istražnog zatvora doveden je u zgradu tužilaštva, iz koje je nakon dva sata vraćen u Spuž. Tokom saslušanja zgradu tužilaštva obezbjeđivali su pripadnici Posebne jedinice policije, pod čijom pratnjom je Jovanović i doveden iz spuškog zatvora.

Prema naredbi za proširenja istrage, Jovanovićev zadatak bio je da nakon parlamentarnih izbora dođe u Podgoricu i kamenuje prostorije Demokratskog fronta: “I stvori privid da su napad izvršili navodno pripadnici kriminalnih struktura bliskih predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću”.

U njihovim spisima piše da je haos u izbornoj noći trebalo je da počne ispred Skupštine, gdje bi se grupa demonstranata sukobila sa policijom, pod kontrolom bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića i političara iz DF-a, čiji identitet još nije saopšten.

Tužilaštvo tvrdi da su Rusi Eduard Vladimirovič Shirokov i Vladimir Nikolajevič Popov, sa srpskim državljanima Nemanjom Ristićem, Predragom Bogićevićem i Jovanovićem, organizovali kriminalnu grupu od koje su tražili i ubistvo tadašnjeg premijera Đukanovića.

U naredbi tužilaštva objašnjava se da su se Rusi 26. septembra 2016. u Moskvi sastali sa Aleksandrom Sašom Sinđelićem, dali mu uputstva za izazivanje haosa u Crnoj Gori i najmanje 200.000 eura da kupi oružje...

Bonus video: