Policija od Podgoričanina oduzela pištolj, pancir, palicu na izvlačenje

"U vozilu je, ispod vozačevog sjedišta, pronađen pištolj "Taurus", cal. 9 mm, u ilegalnom posjedu, kao i 17 metaka istog kalibra. U vozilu je takođe daljim pregledom, sakriven ispod zadnjeg sjedišta, pronađen i zaštitni pancirni prsluk kao i palica na izvlačenje"
385 pregleda 7 komentar(a)
policija, Foto: Vijesti online
policija, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 05.01.2017. 17:12h

Podgorička policija uhapsila je Sašu Lopičića (34) kod kojeg je pretresomom vozila "BMW" kotorskih tablica pronađen pištolj i municiju, kao i pancir i palica na izvlačenje.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" Lopičić je blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Vozilo kojim je upravljao Lopičić policija je zaustavila i kontrolisala danas oko 15 časova u Bulevaru revolucije u Podgorici.

"U vozilu je, ispod vozačevog sjedišta, pronađen pištolj "Taurus", cal. 9 mm, u ilegalnom posjedu ovog lica, kao i 17 metaka istog kalibra. U vozilu je takođe daljim pregledom, sakriven ispod zadnjeg sjedišta, pronađen i zaštitni pancirni prsluk kao i palica na izvlačenje. S.L. je lišen slobode", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u postupcima Lopičića stiču bitni elementi krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni Lopičić će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

"Oduzeti pištolj, municija, pancir i palica će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Biće preduzete i druge aktivnosti u cilju utvrđivanja činjenica u vezi sa eventualnom povezanošću oduzetih oružja, municije i drugih predmeta sa krivičnim djelima ili planiranjem krivičnih djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: