Vremeplov: Mugoša ostao

59 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.01.2017. 09:29h

Predsjednik SO Podgorica dr Miomir Mugoša nije smjenjen na jučerašnjoj dramatičnoj sjednici parlamenta, ali zbog načina na koji je obavljeno glasanje, sukoba između odbornika i ulaska demonstranata i policije u salu, većina odborničkih klubova smatra da je zasjedanje prekinuto i da u nastavku treba da se izjasne o povjerenju gradonačelniku.

Pred početak sjednice ispred zgrade Doma omladine, počeo je miting podrške gradonačelniku na kojem je oko 200 njegovih pristalica koji su zvižducima, psovkama i uzvicima negodovanja dočekali odbornike jugoslovenske koalicije i LS. Njima se obratio i Mugoša koji im je rekao da se raziđu, ali ga oni nisu poslušali.

Sjednici od početka nijesu prisustvovala 4 odbornika opozicije što je onemogućavalo izglasavanje nepovjerenja gradonačelniku, pa je traženo odlaganje. Potpredsjednik SO Franjo Ljuljđuraj nije dozvolio da se glasa o odlaganju, već je pozvao odbornike da glasaju o nepovjerenju gradonačelniku. To je uzrokovalo verbalni sukob odbornika opozicije i DPS-a, u salu je ušla grupa učesnika protesta, a zatim i pripadnici interventne jedinice MUP-a, koji su spriječili veće incidente. Ljuljđuraj je zaključio da je glasanje završeno i da predlog da se izglasa nepovjerenje gradonačelniku nije dobio potrebnu podršku, što su aplauzom pozdravili prisutni odbornici DPS i SDP.

Bonus video: