Ševaljević o bizarnoj svađi: Bez povoda me je četiri puta ubo nožem

Tivćanin Duško Ševaljević tvrdi da je u petak veče bez povoda napadnut nožem. Za pokušaj ubistva osumnjičen Aleksandar Brinić (28)
557 pregleda 77 komentar(a)
Duško Ševaljević, Foto: Privatna arhiva
Duško Ševaljević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.01.2017. 07:44h

Tivćanin Duško Ševaljević tvrdi da je u petak veče, sat iza ponoći, u centru tog grada bez ikakvog povoda napadnut nožem.

Zbog pokušaja ubistva Ševaljevića uhapšen je profesor fizičkog vaspitanja iz Radovića Aleksandar Brinić (28), koji je nakon policijskog zadržavanja pušten da se brani sa slobode.

Viši tužilac Maja Jovanović potvrdila je “Vijestima” da je osumnjičeni pušten iz pritvora, te da će se tokom istrage utvrditi kako je došlo do teškog incidenta.

Ševaljević je “Vijestima” ispričao da se napad dogodio potpuno nenadano, te je povod Briniću da ga povrijedi nožem bila bizarna prepirka u saobraćaju.

“Te noći sam sa kolegama iz firme Komunalno bio na proslavi, nakon čega smo odlučili da odemo na piće u lokal 'Sirena'. Parkirali smo se na javnom parkingu, a kada smo izašli iz vozila nedaleko ispred nas je bio automobil “tojota jaris”, čiji je vozač na čelu kolone zadržavao saobraćaj”, naveo je Ševaljević.

On tvrdi da su vozaču “tojote” u prolazu rekli da da se pomjeri sa ulice kako ne bi zadržavao saobraćaj, nakon čega se on zaustavio desno na parkingu.

“Zatim je iz vozila izašao sa nožem u ruci. Tada dolazi do ubjeđivanja tog mladića sa nožem i mog kolege, koji ga je poznavao, da nema potrebe da se pravi bilo kakva gužva. Tokom tog ubjeđivanja mladić sa nožem u ruci je krenuo na mog kolegu Đoka, kojeg je udario grudima u grudi. Đoka nije reagovao, a mladić sa nožem je počeo da viče “kome sam ja ođe nešto dužan”, nakon čega dolazi do velike gužve”, ispričao je Ševaljević.

On tvrdi da je tada Brinić nožem krenuo na njega, ali da su njegove kolege i prolaznici skočili da ga zaustave.

“U toj gužvi on je uspio da me čak četiri puta puta isječe nožem. Nožem me je posjekao po glavi, ubo u grudi, ispod leđa i u ruku. Branio sam se koliko sam mogao”, naveo je Ševaljević.

Kolege su povrijeđenog povele u Dom zdravlja, a kasnije mu je pomoć ukazivana u kotorskoj bolnici.

Nakon previjanja on je pušten na kućni oporavak, ali tvrdi da ga niko od policije nije saslušavao o tom događaju.

“Još nisam dao svoju izjavu”, tvrdi Ševaljević.

Bonus video: