Striković je bezobzirno vozio i izazvao nesreću

Državna tužiteljka Nada Bugarin juče je saslušala Strikovića koji se već nalazi u pritvoru zbog krivičnog djela - teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja
120 pregleda 1 komentar(a)
Policija, stop
Policija, stop
Ažurirano: 31.12.2016. 08:09h

Bjelopoljac Anes Striković (21) u noći 24. septembra bezobzirno je vozio brzinom većom od 100 kilometara na magistralnom putu Bijelo Polje - Dobrakovo.

To je zaključak tužilaštva iz istrage, pa je taj predmet juče iz Osnovnog prešao u nadležnost Višeg tužilaštva.

U toj saobraćajnoj nesreći stradao je Kenan Bektašević (31).

Istražitelji su utvrdili da je Striković vozio brže od dozvoljenog.

Iz Tužilaštva juče nisu željeli da preciziraju kojom se brzinom kretao.

Državna tužiteljka Nada Bugarin juče je saslušala Strikovića koji se već nalazi u pritvoru zbog krivičnog djela - teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Striković je u noći 24. septembra izgubio kontrolu nad svojim “fijatom” prilikom kontakta sa drugim vozilom koje je preticao.

Bektašević je stradao na licu mjesta, dok je Striković teže povrijeđen.

Osnovno tužilaštvo je ranije prikupilo neophodne dokaze, saslušalo učesnike događaja kao i one koji imaju bilo kakva saznanja, sprovelo dokazne radnje vještačenja vještaka forenzičke struke u Danilovgradu.

“Utvrđeno je da je do kontakta dvaju automobila došlo prilikom preticanja pri brzini većoj od duplo veće dozvoljene brzine. U pitanju je bila velika brzina“, saopštio je izvor “Vijesti” iz Osnovnog tužilaštva.

Bonus video: