ISTRAGA O NAVODNO KORUMPIRANIM POLICAJCIMA

Vukotićev spisak u rukama Katnića

Vukotić saopštio imena nekoliko policajaca i bivših agenata za koje tvrdi da uzimaju desetine hiljada eura od kriminalaca...
139 pregleda 132 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Vijesti
Jovan Vukotić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 31.12.2016. 07:45h

Novinarka “Vijesti” Jelena Jovanović juče je u Specijalnom tužilaštvu saopštila imena policajaca i bivših agenata tajne službe, koje je Kotoranin Jovan Vukotić označio kao saradnike mafije.

Navodni vođa šakljarskog kriminalnog klana, 20. decembra rekao je “Vijestima” da je policija puna kriminalaca sa značkama, koji su na platnom spisku mafijaških šefova.

On je tada saopštio i imena nekoliko policijskih funkcionera, inspektora i bivših agenata tajne službe za koje tvrdi da uzimaju desetine hiljada eura mjesečno od kriminalaca.

“Vijesti” su objavile dio njegovih tvrdnji, ali ne i imena koja je pomenuo.

Specijalno tužilaštvo na čelu sa Milivojem Katnićem potom je formiralo predmet i otvorilo istragu o Vukotićevim navodima.

Istraga o navodno korumpiranim policajcima označena je tajnom, a vodi je specijalna tužiteljka Stojanka Radović.

Vukotić se oglasio nakon što je njegov prijatelj i tjelohranitelj Marko Martinović teško povrijeđen u eksploziji bombe postavljene na automobilu. Njegov brat Igor Vukotić spremao da se uđe u to vozilo, ali nije povrijeđen.

“Znam koji od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 eura mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 eura od kriminalaca. “Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine”, rekao je Vukotić tada.

Tada je konstatovao da je sistem nemoćan, jer u redovima broji desetine korumpiranih visokopozicioniranih policajaca kriminalaca.

“Oni pomažu sav taj kriminal, spletkare, kriju ubice, zamagljuju jasnu sliku stanja crnogorskog društva”.

Nakon što je novinarki saopštio imena navodno “prljavih” policajaca, rekao je: “To su provjereni igrači, duboko upleteni u te aktivnosti. Za njih se godinama zapravo zna ko su, ali ih ta prepoznatljivost ne tjera sa funkcija. Gledaju da se što bolje ustoliče i da bolje zarade, jer je policijska plata mala, a treba pratiti trendove”.

Policija je nakon toga saopštila da će provjeriti teške i ničim potkrijepljene optužbe bezbjednosno interesantne osobe, sa međunarodne potjernice.

Tada su saopštili i da će Vukotiću, kada im bude dostupan, biti omogućeno da iznese navodna saznanja, imena i navodne konkretne dokaze u vezi sa optužbama.

Oni međutim, nijesu saslušali Kotoranina kada je u aprilu 2015. godine iz spuškog zatvora redakciji “Dana” poslao pismo u kome je optužio određene policijske funkcionere da su na platnom spisku kriminalaca.

Preporučujemo za Vas