Dvojica uhapšena zbog podmetanja požara, jednom krivična prijava

Policija sumnja da je M.K. platio R.K. 150 eura kako bi podmetnuo požar u kojem je pričinjeno više od 10.000 eura materijalne šteteeura
127 pregleda 0 komentar(a)
Požar, vatra, Foto: Shutterstock
Požar, vatra, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.12.2018. 12:56h

Nikšićka i hercegnovska policija rasvijetlile su dva slučaja podmetanja požara.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, zbog podmetanja požara u Nikšiću u oktobru ove godine uhapšen je M.K. (23) iz tog grada, dok je protiv dvije godine mlađeg R.K. podnijeta krivična prijava.

"Protiv R.K. (21) je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD uništenje i oštećenje tuđe stvari, dok je M.K. (23) iz Nikšića lišen slobode zbog sumnje da je počinio KD uništenje i oštećenje tuđe stvari putem podstrekavanja", navode iz policije.

Policija sumnja da je M.K. platio R.K. 150 eura kako bi podmetnuo požar u kojem je pričinjeno više od 10.000 eura materijalne štete.

"Dežurna služba CB Nikšić je, 10.10.2018. godine, obaviještena da je došlo do požara na trgovinskom objektu „Lucky Toys“ koji je u vlasništvu F.L. (29) iz Nikšića. Na lice mjesta izašli su policijski službenici CB Nikšić koji su po ovlašćenju državnog tužioca u ODT u Nikšiću izvršili uviđaj u saradnji sa sudskim vještakom iz oblasti PEH–a. Tokom vršenja uviđaja i nakon sprovedenih vještačenja utvrđeno je da je požar na navedenom objektu podmetnut, odnosno da je objekat poliven benzinom nakon čega je nepoznati izvršilac inicirao plamen. Objekat je u cjelosti uništen i pričinjena je materijalna šteta u iznosu preko 10.000 eura. Nikšićka policija je nakon niza preduzetih mjera i radnji došla do saznanja da je R.K, kako se sumnja, počinio navedeno krivično djelo, na način što je, po prethodnom dogovoru, došao do navedenog objekta, polio ga benzinom i otvorenim plamenom izazvao požar. Daljom kriminalističkom obradom, policijski službenici su došli do sumnje da je M.K, sumnja se, platio R.K. iznos od 150 eura kako bi on podmetnuo požar ovom objektu, odnosno počinio navedeno krivično djelo.

Takođe, policija u Herceg Novom je juče uhapsila sugrađanina N.P. (23) pod sumnjom da je u septembru ove godine podmetnuo požar na jednoj kući.

Njemu se stavlja na teret krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

"On je ovo krivično djelo počinio na način što je, kako se sumnja, došao do kuće oštećenog V.K. u naselju Savina, i upotrebom podesnog sredstva otvorio prozor kuće nakon čega je koristeći upaljač i ubrzivač požara izazvao požar u njenoj unutrašnjosti. Od posljedica požara došlo je do potpunog uništenja kuće i izazivanja opasnosti po druge stambene jedinice koje su se nalazile u neposrednoj blizini. Kriminalističkom obradom lica mjesta kao i drugim kriminalističkim mjerama i radnjama koje su preduzete od strane službenika CB Herceg Novi i Forenzičkog centra, identifikovan je N.P. Nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Herceg Novom N.P. je lišen slobode juče zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i on je uz krivičnu prijavu priveden tom tužiocu na dalje postupanje", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: