Petoro osumnjičeno za lažiranje saobraćajnih nezgoda

Najavljeno je da se policijske aktivnosti u okviru akcija „Udar“ i „Feribrod“ nastavljaju
84 pregleda 2 komentar(a)
nezgoda, nesreća, udes, Foto: Shutterstock
nezgoda, nesreća, udes, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.12.2016. 12:33h

Policija je podnijela dvije krivične prijave protiv pet osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako je saopšteno iz UP, prikupljeni dokazi u okviru akcije "Udar", upućuju na sumnju da su M.L. (42) iz Podgorice, i O.Ž. (34) iz Nikšića počinili to krivično djelo.

"Stavlja im se na teret da su, 05. oktobra 2016. godine, telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi OB Šavnik da je u mjestu Kruševice, na regionalnom putu Nikšić – Šavnik, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su ova dva lica učestvovala kao vozači. Tom prilikom oni su, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su saopštili da su oštećenja na dva vozila kojima su upravljali nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva. Kasnije je, aktivnostima policije i vještačenjima, utvrđeno da se ta saobraćajna nezgoda nije ni dogodila. Policijski službenici su takođe došli do sumnje da su M.Đ, star 31 godinu iz Nikšića, N.B, star 23 godine iz Podgorice, i N.P. star 30 godina iz Danilovgrada, takođe počinili isto krivično djelo i to na način što su, 16. januara 2016. godine, telefonskim putem Dežurnoj službi OB Šavniik prijavili da je u mjestu Mokro, na reginalnom putu Nikšić – Šavnik, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su ova tri lica učestvovala kao vozači. Tom prilikom oni su, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su saopštili da su postojeća oštećenja na tri vozila kojima su upravljali nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva", navode iz policije.

Kako je saopšteno, krivične prijave protiv ovih pet osumnjičenih su nadležnom tužiocu podnijete u redovnom postupku.

Najavljeno je da se policijske aktivnosti u okviru akcija „Udar“ i „Feribrod“ nastavljaju.

Bonus video: