TV Vijesti: Praznici uz raznovrstan filmski i serijski program

Filmski maraton počinje u subotu od 22h kada će gledaoci imati prilike da pogledaju film Sibirski berberin
124 pregleda 1 komentar(a)
Novogodišnji program
Novogodišnji program
Ažurirano: 31.12.2016. 10:26h

Tokom novogodišnjih praznika TV Vijesti pripremila je raznovrstan filmski i serijki program. U okviru filmskog maratona, prikazivaće se Sibirski berberin, Najbliže raju, Invazija stranaca, Napuštam te i mnogi drugi, a ljubitelji serijskog programa imaće priliku da gledaju Fortitjud, trenutno jednu od najboljih tv serija sa izvrsnom glumačkom postavkom.

Filmski maraton počinje u subotu od 22h kada će gledaoci imati prilike da pogledaju film Sibirski berberin. Priča o escentričnom američkom naučniku, koji dolazi u Rusiju 1885. godine, sanjajući da proda novu mašinu za sakupljanje drvene građe, takozvanog "Sibirskog berberina", snimana u visokoj produkciji i vizelno zadivljujuća sa elementima melodrame i slepstik komedije, predstavlja ruski odgovor na “Prohujalo sa vihorom”. Britanska glumica Džulija Ormond i najpoznatiji ruski glumac Oleg Menšikov bili su očaravajući u ulogama Džejn i Andreja.

Nakon Sibirskog berberina, slijedi romantična komedija Najbliže raju, film usresređen na protagonistkinju Fenet, koju igra slavna diva Ketrin Denev, i njenu opterećenost boljom ljubavnom prošlošću u ime koje propušta da punim plućima živi danas. Uvijek izvrsnoj Denev odlično asistira isto takav Vilijam Hart u ulozi Pjera, jednog od muškaraca dragih njoj, kojima međutim ne uzvraća ljubav. Hoće li nakon toliko godina patnje za neostvarenom ljubavi Fanet napokon naći sreću, pogledajte u novogodišnjoj noći od 1h.

Invazija varvara, oskarom nagrađeno ostvarenje kanadskog reditelja Denisa Arkanda, topla je drama sa sjetnom notom i plemenitom porukom. Potresna priča o čovjeku koji se polagano miri sa činjenicom da umire i koji kao jedini smisao svog još kratkog postojanja pronalazi u društvu onih koji ga vole, usprkos tome što su se neki od njih u međuvremenu otuđili. Film sa osnovnom dramskom linijom ima važnu notu komedije, koja ga održava u realnom ključu i udaljava od svake patetike. Invaziju varvara gledaoci mogu pratiti od 2.40h prvog dana 2017.

Izvrsnu Kristin Skot Tomas, poznatu po ulogama u filmovima Gorki mjesec i Engleski pacijent, ovog puta gledaoci imaće priliku da gledaju u ljubavnoj drami Napuštam te u nedjelju od 22.15h, u ulozi Suzan, majku dvoje djece sa juga Francuske. Kako je guši je buržujski način života, vraća se poslu fiziotarapeuta, gdje upoznaje Ivana, bivšeg španskog robijaša. Između njih se razvija strasna avantura koja će Suzan udaljiti od supruga i djece i zauvijek promijeniti njene ambicije.

Lindzi Lohan i Granta Boulera gledaćemo u ulogama Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona u filmu Liz i Dik u ponedjeljak od 22.15h.

Sjajnu glumačku ekipu koju čine Sofi Grobel („Ubistvo”), Majkl Gambon („Hari Poter”), Stenli Tući („Igre gladi”), Kristofer Eklston („Tor”) i Ričard Dormer („Igra prijestola”) okupio je reditelj Sajmon Donald u intrigantnoj misteriji Fortitjud, izvrsnoj seriji od 12 satnih epizoda.

Fortitjud, sa jedinstvenom lokacijom, prelijepom fotografijom i vanvremenskim predjelima ledenog glečera, donosi nam izuzetno zanimljivu priču koja se polako gradi, usložnjava, razvija likove koji je nose, razvija njihove priče koje se pletu i imaju različite krajeve. Sa svakom epizodom tih krajeva je sve više i prava istina ostaje vješto skrivena do samog finala. Sa svakom epizodom serija se žanrovski mijenja u potpuno iznenađujućim smjerovima.

Seriju Fortitjud, trenutno jednu od najboljih tv serija, gledaoci TV Vijesti mogu pratiti od 3. januara, svakog radnog dana od 20 časova.

Najmlađe gledaoce TV Vijesti obradovaće specijalno novogodišnje izdanje koje su Pčelice spremile u saradnji sa horom Zvjezdice, muzičkom školom D-mol, plesnim školama Beauty, Dream i Diva.

Ljubitelji klasične muzike će moći da uživaju u najboljim nastupima poznatog holandskog violiniste, kompozitora i dirigenta Andre Rieu-a.

Bonus video: