Čoguriću će u novom postupku suditi Moštrokol

Novo suđenje, međutim, još nije zakazano
122 pregleda 0 komentar(a)
Mašan Čogurić
Mašan Čogurić
Ažurirano: 29.12.2016. 17:21h

Vijeće sutkinje Vesne Moštrokol određeno je da u ponovljenom procesu sudi Mašanu Čoguriću, optuženom za ubistva braće Davorina (31) i Danijela Ćulafića (24) 2014. godine u Podgorici.

Novo suđenje, međutim, još nije zakazano.

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu Čoguriću, kojom je osuđen na 13 i po godina jer je počinio krivično djelo - teško ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja.

Tada je konstatovano da prvostepeni sud nije razjasnio činjenicu - da li je Ćogurić bio napadnut.

“Uvažavaju se žalbe višeg državnog tužioca u Podgorici i branioca optuženog Mašana Čogurića, pa se ukida presuda Višeg suda u Podgorici. Osnovano se žalbama ističe da je prvostepena presuda donesena uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka. Ovo sa razloga što je presuda zahvaćena bitnom povredom odredaba krivičnog postupka, jer nijesu dati razlozi o odlučnim činjenicama, a zbog čega se predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje”, piše u rješenju Apelacionog suda.

Prema optužnic, Čogurić je sa umišljajem ubio braću Ćulafić, usmrtivši ih sa tri hica ispaljenim iz revolvera u kafe-baru Moskva, 15. februara 2014.

Objašnjava se da je sa dva hica u glavu i grudni koš ubio Danijela, dok je Davorinu metak ispalio u grudni koš od kojeg je preminuo.

Jedan od hitaca koji su pogodili Ćulafiće, nastavio je putanju i ranio Ernu Baković u desnu nadlakticu, nanoseći joj lakšu povredu.

Bonus video: