BOLJEVIĆ KOD SPECIJALNOG TUŽIOCA

Vještak na suđenju: Obradović je mogao biti u "Ramadi"

Na pitanja advokata odbrane Nikole Martinovića, vještak je pojasnio da je kartica 067/500... koja pripada optuženom Obradoviću, 23. jula do 09,54 sati imao isključivo dolazne sms poruke
73 pregleda 4 komentar(a)
Nebojša Obradović, Foto: Savo Prelević
Nebojša Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2016. 16:35h

Vještak telekomunikacione struke Predrag Boljević je u Višem sudu u Podgorici, odgovarajući na pitanja specijalnog tužioca Veljka Rutovića, da li su se šest brojeva telefonskih kartica, uključujući i optuženog Nebojšu Obradovića, direktora Direkcije za željeznicu, optuženog za zloupotrebu službenog položaja, 23. jula 2015. mogli nalaziti zajedno u hotelu „Ramada“ u Podgorici, isključio takvu mogućnost.

Pred sudijom Anom Vuković, vještak Boljević je kazao da su se tri kartice brojeva 067, među kojima i Obradovićev broj mobilnog telefona mogli naći skupa u hotelu „Ramada“ 23. jula 2015. od 09,27 sati, dok je isključio tu mogućnost za ostala tri broja mobilnih telefona svjedoka.

„To znači da se korisnici svih šest mobilnih telefonskih brojeva 23. jula nijesu mogli naći skupa zajedno u hotelu „Ramada“, kazao je Boljević. 

Na pitanja advokata odbrane Nikole Martinovića, vještak je pojasnio da je kartica 067/500... koja pripada optuženom Obradoviću, 23. jula do 09,54 sati imao isključivo dolazne sms poruke.

„Korišćenje mobilnog aparata se evidentira tek u 09,54, 55 sati, a do tog vremena ne možemo zaključiti da li je korišćen jer je bio u statusu mirovanja. Svih šest kartica telefonskih brojeva, mogli su se naći u rejonu hotela „Ramada“ do 08,20 sati, odnosno njihovi vlasnici, mogli su skupa biti gdje u Podgorici, pa samim tim i u hotelu „Ramada“, kazao je Boljević. Dodao je da vlasnik broja 063, koji pripada svjedokinji Tanji Dašić, imala komunikaciju 23. jula koji pokrivaju bazne stanice Elmag 2 i Elmag 3, i koje pokrivaju hotel Ramadu.

Specijalni tužilac Veljko Rutović je prigovorio nalazu vještaka Boljevića u dijelu koji se odnosi na 15. januar 2016., te da je analizirajući telefonske komunikacije, dao relevantnu dozu izvjesnosti da se jedan od šest korisnika telefonskih borjeva nalazio na lokaciji hotela Ramada.

„Ova konstatacija nema činjenično utemeljenje i bazira se isključivo na pretpostavci jer nemaju telefonsku komunikaciju. Tanja Dašić sa brojem 063, u 08,58 sati je imala kontakt ostvaren sa bazne stanice Elmag 3, koji pokriva hotel Ramadu, pa vještak pretpostavlja da su se i ostali korisnici mogli naći u Ramadi. Veći stepen vjerovatnoće da oni nisu mogli biti zajedno u Ramadi. Dašić je imala komunikaciju u Ulici Kralja Nikole gdje stanuje, što opovrgava konstataciju da se nalazila u Ramadi“, smatra specijalni tužilac.

Vještak Boljević je kazao da ne stoji ovakva činjenica koju je tužilac naveo, ostajući kod svog nalaza, dodajući da je korisnik 063, mogao biti u rejonu hotela Ramada.

Odbrana nije imala primjedbi.    

U optužnom predlogu se navodi da je Nebojša Obradović 08. februara 2016., protivpravnim iskorišćavanje svog službenog položaja, pribavio korist političkoj partiji „Socijaldemokrate Crne Gore“, a oštetio Direkciju za željeznice, jer im je platio račun od 565 eura za održavanje konvencije ove partije 23. jula 2015. u hotelu „Ramada“. U drugoj tački optzužnice se navodi da je Obradović platio račun za „SD“ u iznosu u 389,25 eura, za skup održan 14. januara 2016. Komnen Radević

Preporučujemo za Vas