Svjedoci na suđenju: I Mitrović se nudio da ide u potragu za Jovanovićem

Odgovarajući na pitanja suda, tužioca i odbrane, svjedok je kazao da mu se Jovo nije žalio na optuženog, ali da zna da su se udaljili zbog nekog duga koji je Jovanović trebalo da naplati posredstvom Mitrovića
286 pregleda 2 komentar(a)
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.12.2016. 15:44h

Prije nego je nestao, Jovo Jovanović mi je dugo “blicao” svjetlima vozila na magistralnom putu kod Svetog Stefana, ali sam to shvatio kao pozdrav.

To je juče ispričao kum ubijenog Jovanovića - Dušan O. Kastratović, svjedočeći u podgoričkom Višem sudu u nastavku suđenja optuženom Marku Mitroviću (50).

“Kad sam se vraćao iz Virpazara, kod ulaza na Sveti Stefan sreo sam Jova Jovanovića. Blicao mi je neprekidno nekoliko puta. Vidio sam njegov izraz lica, kao da hoće nešto da kaže, ali sam mislio da mi se tako javlja jer je imao običaj da se šali... Htio sam da ga pozovem u tom trenutku, ali je Rus koji je bio sa mnom u autu rekao da je u blizini policija, ali kasnije nijesam zvao… Oko devet sati pozvao me je Tomo Jovanović da mi kaže da njegovog brata Jova nema i da ga traže, pa sam se priključio potrazi”, ispričao je Kastratović.

On je kazao da ih je potraga u jednom trenutku dovela upravo do okrivljenog Mitrovića, koji im je kazao da je Jovanovića vidio posljednji put prije 10 dana.

“Ponudio se da traga za njim. Tomo i Marko su ostali, a ja sam dalje pošao da ga tražim. Na putu ka Trstenu, javili su mi da je nađeno vozilo i ja sam krenuo ka nazad”, ispričao je svjedok.

Rekao je da ubijeni nije imao problema i da se nije bavio nezakonitim poslovima.

“Bili smo vrlo bliski. Bio je izuzetno častan i nije se bavio nikakvim nezakonitim radnjama kao što se pisalo. Da jeste, bi bio bogat. Sramno je šta se sve piše”, naveo je svjedok.

Odgovarajući na pitanja suda, tužioca i odbrane, svjedok je kazao da mu se Jovo nije žalio na optuženog, ali da zna da su se udaljili zbog nekog duga koji je Jovanović trebalo da naplati posredstvom Mitrovića.

Dodao je da je okrivljenog nakon toga sreo dva puta, iste noći kada je Jovo nađen i dan prije nego što je uhapšen: “Rekao mi je te noći da se priča da je on odgovoran za smrt Jovovu, ali sam mu ja rekao da su to gluposti i da ne obraća pažnju na takve glasnine”.

Svjedok Milan M. Tuljković rekao je da je radio sa Jovanovićem i ispričao da ga je Mladen Kalađurđević informisao o potrazi za Jovom i zamolio da odveze njegove klijente na aerodrom u Podgoricu.

“U povratku sam odlučio da ne idem kroz tunel Sozinu, nego preko Paštrovačke gore da pogledam taj teren koji do tad nijesu pretraživali… Na Paštrovačkoj gori sam vidio auto, a kada sam mu prišao vidio sam Jova kako sjedi na mjestu vozača, a tijelo mu je bilo naslonjeno na stranu suvozača. Poslije sam primijetio da je šoferšajbna probijena”, ispričao je svjedok.

Bonus video: