Nikšićanin vozio 195 km/h u Drenoštici

"Policajci su od vozača S.V. (51) iz Nikšića privremeno oduzeli vozačku dozvolu"
124 pregleda 0 komentar(a)
Brzinometar, Foto: Shutterstock
Brzinometar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.12.2016. 15:10h

Saobraćajna policija juče je kaznila vozača koji je upravljao vozilom brzinom od 195 km/h u mjestu Drenoštica u kojem je dozvoljena brzina 80 km/h, a od vozača je oduzeta vozačka dozvola i Sudu za prekršaje je protiv njega podnijeta prekršajna prijava, saopšteno je iz Uprave policije.

"Pollicajci su dok su se nalazili u službenom vozilu, tzv. presretaču, na putu Podgorica-Nikšić, u mjestu Drenoštica 26. decembra ove godine oko 10 časova registrovali i video kamerom iz službenog vozila snimili putničko motorno vozilo "Mercedes", nikšićkih registarskih oznaka, koje se kretalo velikom brzinom. Policajci su sustigli ovo vozilo i od vozača S.V. (51) iz Nikšića privremeno oduzeli vozačku dozvolu. Sudu za prekršaje je protiv njega podnijeta prekršajna prijava, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 318 st. 1 t. 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom van naseljenog mjesta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju Uprave policije se dodaje da je ovo treći ovakav prekršaj koji je sankcionisan u proteklih 15-ak dana.

"Naime, Z.Đ. iz Nikšića je, 13. decembra .2016. godine, na putnom pravcu Podgorica – Danilovgrad, u mjestu Mareza, upravljao vozilom "Mini Cooper" brzinom od 191 km/h, iako je ograničenje kretanja vozila u tom mjestu 80 km/h. Od ovog lica policija je privremeno oduzela vozačku dozvolu i protiv njega je, takođe, Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog istog saobraćajnog prekršaja. Prethodno je V.P. iz Bara, 09.decembra na putu Podgorica – Bar, u mjestu Goričani, upravljao vozilom "VW Gof II" brzinom od 170 km/h, iako je ograničenje kretanja vozila u tom mjestu 70 km/h. Protiv njega je takođe Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog istog saobraćajnog prekršaja, kao i zbog toga što je upravljao neregistrovanim vozilom", kazali su iz Uprave policije.

Navode i da su analize pokazala da bezbjednost saobraćaja na putevima u najvećoj mjeri zavisi od ponašanja vozača odnosno poštovanja saobraćajnih propisa.

"Policija će nastaviti sa pojačanim aktivnostima i tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika. Upućujemo apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i shodno zakonu. Saobraćajna policija će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima kako bi se preventivno djelovalo na najteže posljedice koje ovakvi prekršaji mogu da prouzrokuju", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: