Tužilaštvo raspisalo potjernice za ruskim i srpskim državljanima

U prvom zvaničnom odgovoru tužilaštva takođe se ističe da su o raspisivanju potjernice za srpskim državljanima obaviješteni i nadležni državni organi Srbije
66 pregleda 96 komentar(a)
Milivoje Katnić, Ivica Stanković, Foto: Zoran Đurić
Milivoje Katnić, Ivica Stanković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.12.2016. 14:50h

Specijalno tužilaštvo potvrdilo je TV Vijesti da je raspisalo potjernice za dvojicom ruskih i trojicom srpskih državljana zbog sumnje da su učestvovali u stvaranju kriminalne organizacije i za terorizam u pokušaju.

Na pitanje TV Vijesti da li je zatraženo raspisivanje potrage za Nemanjom Ristićem, Milošem Jovanovićem i Predragom Bogićevićem, te trojicom ruskih državljana zbog sumnje da su učestvovali u pripremanju terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra, iz tužilaštva navode da se potjernice nalaze u Interpolovoj bazi podataka.

U prvom zvaničnom odgovoru tužilaštva takođe se ističe da su o raspisivanju potjernice za srpskim državljanima obaviješteni i nadležni državni organi Srbije.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović juče je izjavio da ne zna da li je raspisana Interpolova potjernica za Nemanjom Ristićem, koji se nakon 16. oktobra često oglašavao u medijima. Posljednji put je u žižu javnosti dospio kada se prilikom nedavne posjete Sergeja Lavrova Beogradu fotografisao u neposrednoj bilzini ruskog šefa diplomatije. Ostaje nejasno kako je moguce da srpski ministar policije ne zna za potjernicu, a crnogorski nadležni organi ne reaguju na Ristićevo pojavljivanje, iako su se Beograd i Podgorica hvalili kako u ovom slučaju imaju dobru saradnju i vjeruju jedni drugima

Bonus video: