Najveća i najsigurnija riznica sačuvanog maternjeg jezika

U kategoriji nižih razreda prvo mjesto osvojio je Andrija Nešković, učenik prvog razreda
148 pregleda 0 komentar(a)
Ljubeta Labović (novina)
Ljubeta Labović (novina)
Ažurirano: 27.12.2016. 12:36h

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu održana je prva Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku na kojoj su učestvovali učenici iz 13 osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije govoreći odabrane tekstove crnogorskih pjesnika.

Predsjednik žirija, crnogorski književnik i novinar Ljubeta Labović kazao je da su učenici pokazali veliki talenat, kreativnost i motivaciju za recitovanje poezije na crnogorskom jeziku.

"U središtu vaše pažnje jeste poezija kao najveća i najsigurnija riznica svog jezika i vi ste pokazali ovim recitovanjem kako se ta riznica čuva i njeguje. Zato nije bilo lako izabrati pobjednike u svim uzrastima i ja vam u ime žirija i u svoje ime najiskrenije čestitam”, kazao je Labović, odajući priznanje Crnogorskom kulturno-prosvjetnom društvu “Princeza Ksenija” i Crnogorskom dramsko recitatorskom društvu na odličnoj organizaciji manifestacije.

Članovi žirija su bili i profesorica književnosti Aleksandra Vučinić i amaterski glumac Nikola Bulatović.

U kategoriji nižih razreda prvo mjesto osvojio je Andrija Nešković učenik prvog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” iz Ravnog Sela, u kategoriji srednji uzrast najbolja je bila Anđela Gazivoda učenica osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Lovćenca, dok je kod srednjoškolaca prvo mjesto osvojila Tanja Čelebić učenica Gimnazije “Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa.

Bonus video: