SAVJET ODLUČIO

Kemal Musić izabran za vd direktora JU "Ratkovićeve večeri poezije"

Kemal Musić, rođen je 1972. godine u Godijevu kod Bijelog Polja. Diplomirao je na Fakultetu za menadžment u Beogradu. Objavio je romane “Žig” i “Nešto nalik punom mjesecu”, te zbirke priča i reportaža “Zasjeda”; “Luda kuća”; “Kad su vukovi gladni biće oštra zima” i izbor “Zasjeda i druge priče”
394 pregleda 7 komentar(a)
Kemal Musić, Foto: Jadranka Ćetković
Kemal Musić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 04.04.2019. 22:11h

Savjet Javne ustanove "Ratkovićeve večeri poezije" iz Bijelog Polja izabrao je Kemala Musića za vršioca dužnosti direktora ove ustanove.

"Imajući u vidu da je Kemal Musić bio član Savjeta Ratkovićevih večeri poezije od konstituisanja ove Ustanove, bio u najužem organizacionom timu manifestacije Ratkovićeve večeri poezije i drugih programa ove Ustanove, te da je četiri godine za redom bio sekretar Žirija za dodjelu Nagrade “Risto Ratković” i Nagrade “Ratkovićeve večeri poezije” za pjesnike do 27 godina, Savjet je odlučio da ga imenuje za vršioca dužnosti direktora ove Ustanove", kazao je predsjednik Savjera Ratkovićevih večeri poezije Mladen Lompar.

Kemal Musić, rođen je 1972. godine u Godijevu kod Bijelog Polja. Diplomirao je na Fakultetu za menadžment u Beogradu. Objavio je romane “Žig” i “Nešto nalik punom mjesecu”, te zbirke priča i reportaža “Zasjeda”; “Luda kuća”; “Kad su vukovi gladni biće oštra zima” i izbor “Zasjeda i druge priče”. Takođe, koautor je knjige kratkih priča “Priče o malim i velikim čudima” (sa Radomanom Čečovićem) i izbora crnogorske kratke priče “Zborno mjesto” (sa Bogićem Rakočevićem). 

Zastupljen je u školskim i studijskim programima, antologijama, leksikonima i izborima proze. Prevođen na engleski, francuski, slovenački i albanski jezik. Dobitnik je nagrada “Boško Pušonjić”, “Avdo Međedović”, “Odzivi” i Specijane diplome Društva crnogorskih novinara za knjigu reportaža.

Bio je novinar više crnogrskih i srpskih medija. Zadnjih deset godina radi u Opštini Bijelo Polje u Kancelariji za odnose sa javnošću.