Nuhodžić traži konkretnije rezultate Uprave policije

Nuhodžić je to rekao na proširenom godišnjem kolegijumu Uprave policije, poručujući da je borba protiv svih vidova organizovanog kriminala prioritetna i da je u tu svrhu potrebno održati potreban nivo efikasnosti u koordinaciji i sa tužilaštvom i drugim nadležnim organima i službama
4 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić (Novine)
Mevludin Nuhodžić (Novine)
Ažurirano: 26.12.2016. 19:52h

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da će policija imati njegovu podršku, ali da očekuje konkretnije rezultate.

Nuhodžić je to rekao na proširenom godišnjem kolegijumu Uprave policije, poručujući da je borba protiv svih vidova organizovanog kriminala prioritetna i da je u tu svrhu potrebno održati potreban nivo efikasnosti u koordinaciji i sa tužilaštvom i drugim nadležnim organima i službama.

Direktor policije Slavko Stojanović ocijenio je da se rezultati te službe postignuti od početka godine u svim sektorima mogu ocijeniti dobrim, ali da oni u narednom periodu moraju biti još bolji.

"Direktor je kazao da se ovo posebno odnosi na oblast borbe protiv organizovanog kriminala, iako ima pomaka u određenim predmetima iz ove linije rada. On je kazao da se validna operativna saznanja u tom smislu moraju pretočiti u validne dokaze, kako bi se izvršioci teških krivičnih djela procesurali. Direktor očekuje da se operativni rad na terenu intenzivira, uz konkretne rezultate iz oblasti prevencije kriminaliteta. Rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela u narednom periodu mora biti efikasnije", saopšteno je iz Uprave policije.

Pojašnjeno je da će Stojanović shodno rezultatima koji budu postignuti sagledati i kadrovske promjene.

Uprava policije se u saopštenju poslatom nakon proširenog kolegijuma, pohvalila da su od početka godine od 50 bezbjednosno interesantnih lica oduzeli 70 komada vatrenog oružja, ali i da su u 761 zapleni oduzeli 2,8 tona droge.

"Iz oblasti borbe protiv organizovanog kriminala izdvojena je akcija izvedena sa SDT u kojoj je razbijena kriminalna grupa, a u kojoj je procesuirano 18 lica, od kojih je devet lišeno slobode dok se za ostalima traga, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zelenštvo, iznuda, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotreba službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz UP.

Pojasnili su da su u obavještajnom projektu "Loan" realizovali osam predmeta usmjerenih na suzbijanje zelenaštva, u kojima je procesuriano šest osoba.

"Novac plasiran putem tzv. zelenaške kamate u ovih osam predmeta iznosi oko 1.225.000 eura", piše u saopštenju.

Prema policijskim podacima osam odsto manje je registrovanih krivičnih jelda u odnosu na prošlu godinu.

"Od 23 ubistva počinjenih u ovoj godini, sedam ovih krivičnih djela se za sada vode po nepoznatom izvršiocu. Osim rasvijetljenih ovih 16 krivičnih djela, u kojima su procesuirani osumnjičeni za ubistvo, za saizvršilaštvo i pomaganje, policija je rasvijetlila i jedno ubistvo iz prethodnog perioda (izvršeno 2008. godine). Policijski službenici, u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom i u saradnji sa parterskim službama iz regiona, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistava koja su prema saznanjima počinjena planirano i na organizovani način", piše u saopštenju UP.

Bonus video: