Milana i Nikola: Hvala svima, trudićemo se da opravdamo priznanje

"Svi smo u odbojci zbog entuzijazma i ljubavi prema ovom sportu, ali za nešto više na međunarodnoj sceni, naučili smo, nije dovoljan samo entuzijazam. Potrebno je vrijeme, veliki rad, i novac", rekao je predsjednik OSCG Cvetko Pajković
125 pregleda 0 komentar(a)
Milana Rovčanin i Nikola Lakčević, Foto: OSCG
Milana Rovčanin i Nikola Lakčević, Foto: OSCG
Ažurirano: 26.12.2016. 17:09h

Tradicija u tradicionalnom izboru Odbojkaškog saveza Crne Gore za najbolje igrače godine se baš poštuje - samo jednom u nezavisnoj državi najbolji igrač nije bio iz šampionskog sastava (Marija Milović 2011. godine).

Ove godine su priznanja dobili igrači šampionskih sastava Luke Bar i Budvanske rivijere, oboje reprezentativci, primač Milana Rovčanin i libero Nikola Lakčević.

"Hvala OSCG koji je ove godine prepoznao moj kvalitet i proglasio me najboljom igračicom. Za mene je to stvarno čast, najveće priznanje, trudiću se da ga i opravdam. Hvala i mojim saigračicama, treneru i klubu koji su mi omogućili dobar rad i dobre uslove", rekla je Milana Rovčanin.

Luka Bar već četvrtu godinu zaredom daje najbolju odbojkašicu, dok je serija Budvanske rivijere duža, od prve titule u Crnoj Gori 2009. godine...

"Hvala ljudima iz Saveza na nagradi. Za mene je ovo veliki podstrijek i za moj budući rad kao mladog igrača. Nadam se da ću opravdati ovu nagradu i da ću u narednom periodu pružati još bolje partije za reprezentaciju i klub. Hvala i saigračima i svim trenerima koji su mi pomagali dugi niz godina da sazrim kao igrač i čovjek prvenstveno, što nije bilo lako", kazao je Lakčević.

Na godišnjem novogodišnjem kotelu priznanja su dodijeljena i najperspektivnijoj odbojkašici Katarini Budrak (zbog obaveza u francuskog Sen Klodu nagradu je primio njen brat) i najperspektivnijem odbojkašu Milutinu Pavićeviću iz Budućnosti Capital Plaze.

Uz konstataciju da je Savez u 2016. godini očekivao plasman seniora na Evropsko prvenstvo, što se nije dogodilo, te napomenu da je prvo učešće dama u Evropskoj ligi pun pogodak, “što je veoma pozitivno uticalo na kasnije kvalifikacije za EP u kojima djevojke nijesu mogle do baraža, ali trend napretka je evidentan”, predsjednik OSCG Pajković je podsjetio i na bronzu juniorki na Balkanijadi i najavio velike ambicije za 2017. godinu.

"Želimo da nas bude sve više, da budemo još bolji, ali moramo da budemo i realni i da znamo da je za sve planove potrebna podrška države. Finansijski nestabilni, nećemo moći da uspostavimo sistem koji želimo. Svi smo u odbojci zbog entuzijazma i ljubavi prema ovom sportu, ali za nešto više na međunarodnoj sceni, naučili smo, nije dovoljan samo entuzijazam. Potrebno je vrijeme, veliki rad, i novac", rekao je Pajković i zahvalio državi, Ministarstvu prosvjete, bivšoj Upravi za mlade i sport i sponzorima na velikoj pomoći i razumijevanju.

Pajković je uručio specijalnu nagradu, plaketu “Razumijemo se”, marketing menadžerki firme Jugopetrol EKO Dunji Zeković – Đonaj, kao zahvalnicu za pomoć i podršku u organizaciji projekta Jugupetrol EKO Mini odbojke.

"Želimo da se pohvalimo da crnogorska odbojka ima Jugopetrol Ligu mini odbojke za djecu od 9 do 12 godina, sa 42 ekipe i 500 djece. Taj zamah je obaveza za sve nas da ga iskoristimo i pretočimo u nešto još veće, uz veliku zahvalnost našim prijateljima iz Jugopetrola", istakao je predsjednik OSCG.

Bonus video: