Medojević dao izjavu: Žao mi je što sam vjerovao da je Katnić pošten

On je naveo da je riječ o krivičnim djelima koja se tiču stvaranja uslova za neregularno glasanje
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.12.2016. 19:16h

Demokratski front (DF) nema povjerenja u specijalnog državnog tužioca, Milivoja Katnića, saopštio je jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, i kazao da mu je žao što je Katniću dostavio informacije u vezi sa neregularnostima tokom izbornog dana.

Medojević je danas dao izjavu u svojstvu građanina i kao podnosilac informacije u ime DF-a koju je taj politički savez dostavio Katniću četiri dana pred izbore, a u vezi sa neregularnostima tokom izbornog dana.

"Ono što je važno je da sam ja saopštio policijskim inspektorima da mi je žao što sam dostavio te informacije, i da sam tokom njihovog dostavljanja vjerovao da je Katnić častan i pošten profesionalac i da će postupiti po zakonu, imajući u vidu ozbiljnost krivičnih djela koje smo u našoj informaciji najavili“, rekao je Medojević novinarima.

On je naveo da je riječ o krivičnim djelima koja se tiču stvaranja uslova za neregularno glasanje.

Ta krivična djela, objasnio je Medojević, udaraju na ustavne temelje zemlje i moraju se odmah i preventivno rješavati.

"Da je Katnić pohapsio desetak lica koje smo mi naveli u našoj informaciji, Demokratska partija socijalista (DPS) ne bi mogla da realizuje svoje uobičajne projekte – kupovina ličnih karata, dovođenje ljudi iz dijaspore i dovođenje fantom birača da glasaju na izborima, i DPS ne bi pobijedio na izborima“, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, Katnić, nije postupio po njihovoj informaciji, nego je sam pokrenuo opasnu kriminalnu aktivnost.

"To je, s obzirom na činjenicu da DF nije pozvao svoje birače i simpatizere da poslije izbora demonstriraju na ulici, promijenilo prethodni plan DPS-a“, saopštio je Medojević.

Kako je rekao, "DPS je na brzinu organizovao lažni državni udar u kome je Katnić bio jedan od ključnih izvršilaca".

"I zbog toga mi je žao što smo dali informacije Katniću koje su odmah završile kod Mila Đukanovića i poslužile mu da promijeni svoj prvobitni plan i napravi plan o lažnom državnom udaru“, naveo je Medojević.

On je ocijenio da činjenica da je ovaj predmet sada formiran, a Katnić 18. oktobra dao zahtjev za njegovo formiranje, pokazuje da se radi o još jednoj farsi.

"Katnić sigurno ne može pokrenuti prijavu istragu protiv sebe, niti protiv Mila Đukanovića, jer su njih dvojica ključni autori i organizatori ovog lažnog državnog udara“, saopštio je Medojević.

On je rekao da DF nema povjerenja u Katnića, jer smatraju da je on "jedan od vođa kriminalne organizacije koja je spriječila slobodno izražavanje građana na izborima i pobjedu DF-a".

„Naša saradnja je nemoguća dok je Katnić specijalni tužilac i informacije i saznanja koja imamo dostavićemo novom specijalnom tužiocu koji će prvo morati da istraži odgovornost Katnića, koja je krivična i teška zbog montiranja lažnog državnog udara“, poručio je Medojević.

Kako je kazao, Katnić predstavlja ozbiljnu prijetnju za pravni poredak, politički sistem i mir i bezbjednost građana

Medojević je naveo da za DF Katnić nije tužilac Crne Gore, već, kako smatra, privatni, politički i policijski tužilac Mila Đukanovića.

"Institiraću da se u okviru političkih zahtjeva opozicije za rješavanje državne krize obavezno uvrsti smjena Katnića i ozbiljna, nezavisna istraga koja treba da utvrdi kako i na koji način je Katnić, po nalogu Đukanovića, iskoristio osuđene kriminalce, narkomane, psihijatrijski liječene bolesnike, ubice i, na osnovu njihovih iskaza, konstruisao opružnicu za lažni državni udar” poručio je Medojević.

Bonus video: