Stefanović: Priveli bi Ristića da postoji nalog za to

Upitan da li je Ristić na Interpolovoj potjernici, Stefanović je odgovorio da to ne zna, niti da mu je posao to da zna
87 pregleda 7 komentar(a)
Nemanja Ristić Sergej Lavrov, Foto: Facebook/Nemanja Ristić
Nemanja Ristić Sergej Lavrov, Foto: Facebook/Nemanja Ristić
Ažurirano: 26.12.2016. 11:28h

Policija Srbije privela bi Nemanju Ristića da je za to postojao nalog, kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom mjeseca na zahtjev Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao crvenu potjernicu Interpola za Ristićem zbog sumnje da je jedan od organizatora stvaranja kriminalne grupe koja je planirala da izvede terorističke napade na dan izbora u Crnoj Gori.

Stefanović je rekao i "da je svaki građanin, ukoliko takav nalog ne postoji, nevin dok se ne dokaže suprotno".

Upitan da li je Ristić na Interpolovoj potjernici, on je odgovorio da to ne zna, niti da mu je posao to da zna.

Stefanović je rekao da bezbjednost svih gostiju Srbije, pa i ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da se Ristić, nađe pored šefa ruske diplomatije, Stefanović je odgovorio da je Lavrov bio potpuno bezbjedan.

"Bio je određen dovoljan broj policijskih pripadnika koji su bili uz Lavrova i njegova bezbjednost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, kao što nijedan gost Srbije, ni u jednom trenutku nije bio ugrožen na bilo koji način”, rekao je Stefanović.

Bonus video: