Borba protiv celulita: Brokoli je vaš saveznik - Vijesti.me
ishrana je ključna

Borba protiv celulita: Brokoli je vaš saveznik

Naravno, pored odgovarajuće ishrane, potrebne su i ciljane vježbe za djelove tijela na kojima se nalazi celulit

Nezdrava ishrana je glavni krivac za “pomorandžinu koru” koja zabrinjava sve veći broj žena, upozoravaju američki stručnjaci. Zato vam skupe kreme i tretmani u salonima lepote neće mnogo pomoći u borbi protiv celulita.

Da biste dobili naizgled nemoguću bitku, u svoj jelovnik treba da uvrstite povrće, tvrdi dr Džoana Hil sa Univerziteta Kalifornija.

Najdjelotvorniji je batat, slatki krompir izduženog i pomalo nepravilnog oblika, pun vitamina C i E, beta-karotena i kalijuma. Potiče iz južne Amerike, a kod nas je počeo da se uzgaja tek odnedavno, prije devet godina. Njegovi korenasti proteini sjajan su antioksidans, a što češćom konzumacijom, ubrzava se cirkulacija, kao i eliminacija toksina, što je ključ uklanjanja celulita. Zbog očuvanja ukusa i arome, preporučuje se kuvanje na pari, 30 do 40 minuta, što zavisi od veličine korijena. Zbog bogatstva minerala, batat ima sladak ukus, pa se ne preporučuje da ga solite.

Odličan saveznik u borbi protiv celulita je i brokoli, koji obiluje vitaminom C i biljnim vlaknima. Ovo lako dostupno povrće najbolji je nemliječni izvor kalcijuma i alfalipoične kiseline koja sprečava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje celulita.

Naravno, pored odgovarajuće ishrane, potrebne su i ciljane vježbe za djelove tijela na kojima se nalazi celulit, pa kada sve to iskombinujete, noge će vam izgledati fenomenalno.


Najčitanije iz sekcije Zabava