Časopis "Almanah” u elitnoj biblioteci u Frankfurtu - Vijesti.me
CENTRAL AND EASTERN EUROPAN LIBRARY

Časopis "Almanah” u elitnoj biblioteci u Frankfurtu

Dobijanju licence prethodio je dogovor posebnog ugovora koji je u ime “Almanaha” potpisao njegov izvršni direktor Atvija Kerović

Šerbo Rastoder, promocija
Šerbo Rastoder, promocija (Foto: Filip Roganović)

Central and Eastern Europan Online Library sa sjedištem u Frankfurtu  uvrstio je na osnovu ugovora, časopisi “Almanah”  i njegova  izdanja u svoju elitnu biblioteku koja  obuhvata preko 1.500 časopisa, 900 knjiga, a saradnju ima s preko 900 izdavača širom svijeta. CEEOL je biblioteka koja autorima i publikacijama nudi indeksaciju i zastupljenost u brojnim svetskim katalozima. Takođe,  sadržaji iz ove biblioteke  su  uvršteni u Google Scholar, preko kojeg se uvijek može provjeriti čitanost, ExLibris, ProQuest, OCLC, koji  svi nude bolju vidljivost i čitanost širom svijeta. Klijenti su kako sve velike univerzitetske biblioteke zapadne Evrope i Amerike, tako i privatni korisnici, koji putem individualnog pristupa CEEOL-u preuzimaju sadržaj koji ih zanima.Uz to, brojni autori koji sarađuju sa nama su poput  urednika ove izdavačke kuće,  akademika Šerba Rastodera, izdvojeni su  i  prepoznati kao posebni  autori.

Dobijanju licence prethodio je dogovor posebnog ugovora koji je u ime “Almanaha” potpisao njegov izvršni direktor Atvija Kerović.

Časopis i izdavačka kuća “Almanah” za skoro četvrt vijeka postojanja izrasli su u respektabilnu i uvaženu instituciju. 


Najčitanije iz sekcije Zabava