Đoka Golubović pušten iz zatvora - Vijesti.me
UKINUT PRITVOR

Đoka Golubović pušten iz zatvora

Piperović je kazao"Vijestima" da se nada "da će tužilaštvo biti toliko pametno da neće podići optužni akt i izvesti Golubovića pred sud"

Istražni zatvor
Istražni zatvor (Foto: Boris Pejović)

Istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević ukino je danas pritvor policijskom inspektoru Đoki Goluboviću nakon što su saslušani svi svjedoci.

Nakon Pavićevićeve odluke, Golubović je pušten iz Istražnog zatvora. 

Inspektor budvanske policije uhapšen je 9. septrmbra  pod sumnjom da je lažirao sadržaj jedne od svojih službenih zabilješki u kojoj piše da je ministar policije Raško Konjević koristio usluge prostituke.

Konjević je nakon hapšenja inspektora saopštio da mu policajci u sprezi sa kriminalcima i medijima pripremaju ličnu i profesionalnu dislareditaciju, a Golubović je na saslušanju negirao optužbe. On je tvrdio da je u zabilješci  vjerno prenio riječi Marije Milovanović, koja je uhapšena u policijskoj akciji “Pink3” pod sumnjom da je jedan od organizatora elitne prostitucije.

Golubovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović kazao je "Vijestima" da je Golubović pušten na slobodu, i da se nada "da će tužilaštvo biti toliko pametno da neće podići optužni akt i izvesti ga pred sud".

"Ovo zato što tu nema ništa. Sjetimo se da je sve počelo sa organizovanim kriminalom , kada je Specijalno tužilaštvo udovoljilo želji nekih  tajno,  8. septembra uzelo izjavu od svjedokinje Milovanović, a da se završilo u sudu u Kotoru kod Osnovnog tužilaštva. 

Rekao sam i prije, a i sada ponavljam -  ako neko želi od ovoga da pravi cirkus ja ću se potruditi da dobije cirkus", kazao je Piperović.


Najčitanije iz sekcije Zabava