Džomić traži advokata, Piperović će svjedočiti - Vijesti.me
ODLOŽENO SUĐENJE POLICAJCU VESKU VUKADINOVIĆU

Džomić traži advokata, Piperović će svjedočiti

Pošto se radi o grupi krivičnih djela protiv pravosuđa, Martinović je konstatovao da se u tom slučaju krivično gonjenje neće preduzeti, čak iako se ne izvrši pravosnažna i izvršna odluka, ako osoba izvrši pravosnažnu sudsku odluku

Nikola Martinović
Nikola Martinović (Foto: Savo Prelević)

Branilac policajca Veska Vukadinovića tražio je juče u nikšićkom Osnovnom sudu da se obustavi postupak protiv njegovog klijenta, obrazlažući da nadležni organi u tom slučaju nijesu valjano radili.

Advokat Nikola Martinović podsjetio je da se bivši šef granične policije tereti  da je odbio da izvrši pravosnažnu i izvršnu sudsku odluku, odnosno da je nezakonito spriječio ulazak  sveštenika Velibora Džomića u Crnu Goru.

“Ako je odluka o privremenoj mjeri donesena 12. februara, žalba uložena 16. kada je Džomić vraćen sa graničnog prelaza, a odluka donesena 20. februara, to znači da ona toga dana nije bila pravosnažna”, kazao je Martinović.

Pošto se radi o grupi krivičnih djela protiv pravosuđa, Martinović je konstatovao da se u tom slučaju krivično gonjenje neće preduzeti,  čak iako se ne izvrši pravosnažna i izvršna odluka, ako osoba  izvrši pravosnažnu sudsku odluku.

“Pošto je Džomić došao, ta odluka je izvršena i ne može da se sudi”, kazao je Martinović.

Sudija Igor Đuričković  kazao je  da su navodi advokata Martinovića tačni, ali da žalba na rješenje o privremenoj mjeri  ne odlaže izvršenje rješenja: “Što je dovoljan osnov za sumnju da je Vukadinović izvršio krivično djelo”.

Sa tim obrazloženjem odbio je predlog odbrane.

Sudija je uvažio  zahtjev oštećenog da odloži suđenje, jer on i njegov zastupnik  Zoran Piperović nijesu dobili  ni optužni akt, ni spise predmeta.

“Pošto ću Piperovića pozvati kao svjedoka, povukao sam punomoćje da mi on bude zastupnik”, kazao je Džomić.

Glavni pretres zakazan je za  5. jul,  do kada će  Džomić angažovatii novog advokata.

Podgorički paroh je 16. februara 2015. godine vraćen sa graničnog prelaza Vraćenovići, iako nije postojala zabrana za njegov ulazak. 

Nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost obavijestila MUP da se on više ne tretira kao prijetnja po nacionalnu bezbjednost,  Džomić se početkom avgusta prošle godine vratio u Crnu Goru. 


Najčitanije iz sekcije Zabava