Film \"Neka ostane među nama\" pobijedio na Raindance festivalu - Vijesti.me
Raindance Festival

Film \"Neka ostane među nama\" pobijedio na Raindance festivalu

Dugometražni igrani film\"Neka ostane među nama\" Rajka Grlića proglašen je najboljim filmom u međunarodnoj konkurenciji na 19. filmskom festivalu Raindance koji je juče završen u Londonu.

"Raindance Film Festival" posvećen je nezavisnim i inovativnim filmovima, a o pobjednicima je odlučivao žiri u kojem su bili glumac Dekster Flečer, reditelj Žil Mekinon i radijski i TV voditelj Aleks Zejn. Nagradu za najbolji film u međunarodnoj konkurenciji dodijelio je magazin zajednice ljubitelja lomografije i analogne fotografije »Lomography«.

Film "Neka ostane među nama" iz 2010., snimljen prema scenariju Rajka Grlića i Ante Tomića, je »zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja«.

U filmu glume Miki Manojlović, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Daria Lorenci, Nataša Dorčić, Nina Ivanšin, Živko Anočić, Krešimir Mikić.

Snimljen je u produkciji »Mainframe Production« u koprodukciji sa »NP7« (Hrvatska), Studiom Maj (Slovenija), Yodi (Srbija), i uz podršku Eurimages-a.

Za najbolji britanski film na tom festivalu proglašen je "Stranger This" reditelja i scenariste Elenor Burk i Rona Ejala, za najbolji debitantski film bugarski »Tilt« Viktora Čoučkova , a za najbolji dokumentarc britanski "How to Start a Revolution" Ruarida Arova.

Na ovogodišnjem Raindance Film Festivalu, koji se održao od 28. septembra do 9. oktobra, prikazana su 94 dugometražna i 137 kratka filma, čime se ovaj festival učvrstio na mjestu jednog od vodećih evropskih nezavisnih filmskih festivala.


Najčitanije iz sekcije Zabava