Novi projekat Vesa Andersona: Vraća se animaciji i životinjama

Režiserov novi projekat biće “Isle of Dogs”, animacija kojom će Anderson obnoviti saradnju sa glumcima koji su i ranije pozajmljivali glas njegovim junacima, a među kojima su Bil Mari, Džef Goldblum, Tilda Svinson, Frensis Mekdormand, Bob Balaban i Edvard Norton
0 komentar(a)
ves anderson, Foto: Theprismusicgroup.com
ves anderson, Foto: Theprismusicgroup.com
Ažurirano: 25.12.2016. 18:13h

Reditelj Ves Anderson vraća se životinjama i animacijama, osam godina nakon što je snimio popularnu adaptaciju Roalda Dala, “Fantastic Mr Fox”.

Režiserov novi projekat biće “Isle of Dogs”, animacija kojom će Anderson obnoviti saradnju sa glumcima koji su i ranije pozajmljivali glas njegovim junacima, a među kojima su Bil Mari, Džef Goldblum, Tilda Svinson, Frensis Mekdormand, Bob Balaban i Edvard Norton.

Njima će se pridružiti i nove zvijezde, između ostalih i Joko Ono, Skarlet Johanson, Kortni B. Vens, Kunuči Nomura, Harvi Kitel, Akira Ito, Greta Gervig i Liv Šrejber.

Andreson je tokom najave novog filma otkrio i da će snimati u Engleskoj, ali i da svi zainteresovani mogu učestvovati u humanitarnom takmičenju tako što će donirati deset dolara, a srećni dobitnik moći će da posjeti set. Ovim donacijama će upravljati CrowsRise organizacija, a novac će biti proslijeđen Filmskoj fondaciji Martina Skorsezea koja se bavi zaštitom i sprečavanjem propadanja starih filmova i njihovo prebacivanje na novu tehnologiju.

Anderson je posljednji put snimio film 2014. godine, kada je u bioskope stigao “The Grand Budapest Hotel”, a to je ujedno bio i njegov najuspješniji film, koji je zaradio 175 miliona dolara, a donio mu je i Oskara.

Bonus video: