Film o Lazi Kostiću premijerno prikazan u Podgorici

“Biće malo opširnije u seriji, jer ipak je Laza Kostić u Crnoj Gori proveo sedam godina”, otkrio je Nelević, a to je potvrdio i Đurković.
310 pregleda 0 komentar(a)
Santa Maria della Salute, Foto: Promo
Santa Maria della Salute, Foto: Promo
Ažurirano: 23.12.2016. 23:22h

Novi film Zdravka Šotre, “Santa Maria della Salute” u kojem je prikazan život srpskog pjesnika Laze Kostića (Vojin Ćetković), njegova neostvarena ljubav, ali i nastanak njegove najpoznatije pjesme po kojoj je ostvarenje i dobilo naziv, premijerno je prikazan sinoć u podgoričkom bioskopu Cineplexx u Delta Cityju.

Nakon projekcije publici su se poklonili producent filma Dragan Đurković, glumci Mladen Nelević, Dubravka Drakić i njihove kolege iz Crne Gore koji su učestvovali u snimanju filma, ali i serije, međutim glavna glumica, Tamara Aleksić, koja tumači lik Lenke Dunđerski, nije se pojavila iako je njen dolazak bio najavljen.

“Nisam još uvijek pogledao film, ali moji prijatelji koji su bili na premijeri u Beogradu su mi rekli da je odličan”, kazao je Nelević za “Vijesti” nakon projekcije, dodajući da se odlučno osjećao u ulozi kralja Nikole.

“Biće malo opširnije u seriji, jer ipak je Laza Kostić u Crnoj Gori proveo sedam godina”, otkrio je glumac, a to je potvrdio i Đurković.

“Serija treba da počne sa emitovanjem krajem marta sljedeće godine. Namjerno smo napravili ovakav film koji se bavi motivom pisanja pjesme ‘Santa Maria della Salute’, dok se serija bavi životom Laze Kostića kao istorijske ličnost i njegovom biografijom, a ljubav sa Lenkom zauzima samo mali dio”, nagovijestio je on uz izvinjenje što je samo mali dio ekipe prisustvovao podgoričkoj premijeri.

“Žao nam je što nismo uspjeli da dođemo u većem broju, ali dogovor je da to nadoknadimo sljedeće nedjelje. Puno smo radili i mislim da smo postigli jednu veliku emociju i da smo Lazu Kostića i njegovu pjesmu predstavili na način koji današnja publika može da prihvati”, istakao je on, a zatim se osvrnuo I na ljubavnu priču koja je glavni tok filma.

“To su lijepi, pametni ljudi, koji nisu imali neprijatelje, već nisu mogli da ispoštuju sve, i zbog toga nisu mogli da ostvare svoju ljubav”, poručio je Đurković.

Film “Santa Maria della Salute” od sinoć je na redovnom repertoaru bioskopa.

Bonus video: