Petar Strugar u Crnoj Gori snima putopisnu emisiju

"Bila je velika čast drugi put zaredom igrati sina Koju i Vesni. Vidjećemo kako će se dalje razvijati scenario i priča, imamo neke naznake da ćemo imati TV seriju. "
92 pregleda 0 komentar(a)
petar strugar stado, Foto: Vijesti
petar strugar stado, Foto: Vijesti
Ažurirano: 06.12.2016. 17:45h

Glumac Petar Stugar trenutno je u Crnoj Gori, gdje sniman putposinu emisiju, otkrio je "Vijestima" na premijeri filma "Stado". U rediteljskom debiju Nikole Koja on je dobio malu ulogu u filmu, ali je otkrio da je u planu da dobije više prostora u TV seriji koja bi trebalo da nastavi priču.

"Bila je velika čast drugi put zaredom igrati sina Koju i Vesni. Vidjećemo kako će se dalje razvijati scenario i priča, imamo neke naznake da ćemo imati TV seriju. Ovo je fantastičan film koji otvara cijelu tu priču i intrigira maštu za to što bi moglo da dođe kasnije. Što se tiče moje uloge, ona je jako kratka u smislu trajanja, ali tu je bilo jako važno postaviti porodicu Kolje (Nikola Kojo) kao takvu, kao takođe jednu stranu našeg umjetničkog života. To je prilika da se razvija lik dalje u seriji kojoj je ovaj film preteča", objasnio je crnogorski glumac.

On je otkrio da mu Kojo, kada mu je ponudio ulogu, nije ništa o njoj pričao, već mu je prvo dao scenario da pročita.

"Vi možete samo da pretpostavljate kakva vam je uloga i to uglavnom ide pogrešno. Koja mi nije ništa pričao, dao mi je scenario, rekao: pročitaj, pa ćemo da pričamo. Oduševljen sam bio naravno, to je jako vješto napisano, dosta vodviljski, dijaloški je dosta dinamično postavljeno i meni se veoma svidjelo. Nadam se da će se to vidjeti i na platnu. Mi smo pričali o tome tek nakon što sam pročitao scenario. Otprilike su nam stavovi bili isti, našli smo se na istoj talasnoj dužini i nadam se da ćemo tako i nastaviti saradnju", kazao je Strugar.

Na pitanje da li je nešto naučio iz rada sa legendarnim srpskim glumcima Strugar je odgovorio potvrdno.

"Ja imam taj princip da volim da učim i od starijih i od mlađih kolega. Tako da sam mnogo stvari naučio i od njih i od ostalih, od svakoga bar ponešto", dodao je on.

Mada je u pitanju komedija, "Stado" prikazuje tužnu realnost glumačke profesije na ovim prostorima, ali Strugar kaže da nije obeshrabren zbog toga.

"Ovo je više jedan ciničan prikaz stvarnosti i trenutne situacije, dosta kritički nastrojen, kao što ste mogli da vidite. A ja ne prezam od cinizma, mislim da je to zdrava stvar, psihološki. Cinično gledati na stvari, malo samokritično, to je sve dobro za jednog umjetnika", uvjerava glumac i dodaje da je "Stado" više film koji postavlja pitanja, nego što šalje poruke.

Svoje planove za budućnost Strugar nije htio detaljnije da otkriva, osim što je kazao da na novom projektu radi upravo u svojoj domovini.

"Trenutno sam u Crnoj Gori, radim na snimanju pilot epizode za moju novu putopisnu emisiju o kojoj ćete nadam se čuti u dogledno vrijeme", najavio je on.

Bonus video: