Premijera filma "Stado": Posvetili ga Mandi

"Mislim da je misija umjetnika da mijenja svijet na bolje. Neko dobrom slikom, neko divnom muzikom... Ja sam snimio film 'Stado' i toliko od mene"
87 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2016. 20:55h

Velika gužva na ulazu u podgorički bioskop "Cineplexx" u Delta Cityu sinoć bila je znak da su glumački heroji stigli. Nikola Kojo, Vesna Trivalić i Petar Strugar bili su tu da novinarima i publici u glavnom gradu Crne Gore predstave svoje najnovije ostvarenje, satiričnu komediju "Stado".

U pitanju je prvo dugometražno rediteljsko ostvarenje Nikole Koja u kojem se okupio krem de la krem srpskog glumišta da se malo našali na svoj račun, jer "Stado" upravo govori o životu glumaca kada kamere nisu upaljene.

Nikola Kojo je prisutnim medijima sinoć objasnio da se u rediteljskoj stolici našao potpuno slučajno, ali da je umio da se snađe.

"To nije baš mnogo poznato, ali ja već dvadesetak godina režiram. Režirao sam jedno 90 reklama, namjenskih filmova, bio sam dosta puta pomoćnik režije... Tako da meni režija nije strana. Ovog puta se desilo da je reditelj koji je trebalo da radi ovaj film - Goran Gajić morao da otputuje u sred snimanja i ja sam jednostavno bio najspremniji, jer sam na neki način učestvovao u kreiranju ovog filma i kao producent i kroz neke događaje kojima sam inspirisao pisca Rončevića, tako da je najlogičnije bilo da ja u to uskočim", kazao je legendarni glumac kojeg su novinari na pomalo komičan način bukvalno satjerali u ćošak nakon premijere.

Mada "Stado" govori o životnim iskušenjima njegovih kolega Kojo smatra da se svako u njemu može pronaći, te da je njegova priča univerzalna.

"Mislim da je misija umjetnika da mijenja svijet na bolje. Neko dobrom slikom, neko divnom muzikom... Ja sam snimio film 'Stado' i toliko od mene", istakao je Kojo i dodao da je za promjenu potrebno prije svega osloboditi se straha.

"Treba da prestanemo da se plašimo jer ja lično najveći strah imam od straha. Strah ubija čovjeka i fizički i mentalno i duhovno i u svakom smislu ga blokira. Ti se zablokiraš i onda te neko odvede na klanje i to je problem", kazao je glumac i reditelj.

Njegova poznata koleginica Vesna Trivalić doputovala je zbog snimanja "Stada" iz Dubaija već dugo živi, ali kaže da je redovno u kontaktu sa kolegama za koje kaže da joj više nisu ni prijatelji, već familija.

"Nekako je već dosta godina prošlo, prosto imam neki drugačiji život. Ali kad radim onda mi najviše nedostaje sve to, jer onda tek shvatim bez čega sam ostala",izjavila je glumica.

Petar Strugar je dobio malu ulogu u filmu, ali je Kojo najavio da će crnogorski glumac dobiti više prostora u seriji koja bi trebalo da nastavi priču "Stada".

"Čast mi je da drugi put zaredom igram sina Nikoli i Vesni. Vidjećemo kako će se razvijati dalje scenario i priča, ima naznake da će biti serije. Ovo je fantastičan film koji otvara cijelu tu priču i na zanimljiv način intrigira maštu za to što bi moglo da dođe kasnije", izjavio je Strugar.

"Stado" je posvećeno preminulom glumcu Miloradu Mandiću Mandi, a na pomen njegovog imena Trivalićeva se čak potresla i nije mogla da odgovori na pitanje jednog od novinara.

"On je bio divan i veliki čovjek, pravi reprezent naše profesije i zato mu je ovaj film posvećen", objasnio je Kojo.

Galerija

Bonus video: