Andrea Bočeli će igrati sebe

U svojoj autobiografiji pjevač i kantautor otkrio je i muke kroz koje je prolazio dok je učio da piše muziku Brajevom azbukom, kao i dok je studirao pravo i učestvovao na takmičenjima u emisijama za talentovane sve dok nije doživio veliki proboj kada ga je Lučano Pavaroti čuo kako pjeva Alegrijevu "Miserere"
100 pregleda 0 komentar(a)
Andrea Bočeli, Foto: Richestcelebrities.org
Andrea Bočeli, Foto: Richestcelebrities.org
Ažurirano: 27.11.2016. 17:01h

Svjetski poznati italijanski tenor Andrea Bočeli odlučio je da se pojavi u filmu "La musica del silenzio" (Muzika tišine)", zasnovanom na njegovom životu, u kome će glumiti - sebe.

"Muzika tišine" u režiji Majkla Radforda, zasnovana je na Bočelijevim istoimenim memoarima iz 2002. u kojima je pisao o svom odrastanju u Toskani, o tome kako je oslijepio u 13. godini i kako je prodao preko 80 miliona albuma u svijetu.

U svojoj autobiografiji pjevač i kantautor otkrio je i muke kroz koje je prolazio dok je učio da piše muziku Brajevom azbukom, kao i dok je studirao pravo i učestvovao na takmičenjima u emisijama za talentovane sve dok nije doživio veliki proboj kada ga je Lučano Pavaroti čuo kako pjeva Alegrijevu "Miserere".

Tobi Sebastijan (Igra prestola) igraće Amosa Bardija (Bočelijevog alter ega), Antonio Banderas njegovog učitelja, Luiza Ranijeri njegovu majku a Žordi Mola njegovog oca.

Ana Pavinjano i Majkl Radford napisali su scenario u saradnji sa Bočelijem.

"Muzika tišine" trenutno se snima u studijima Ćinećite u Rimu, gdje je Bočeli svratio kao gostujući glumac; on će u filmu igrati sebe, dok pjeva Pučinijevu "Nessun dorma". M.V.

Bonus video: