Mišel Vilijams tumačiće lik Dženis Džoplin

Filmsku adaptaciju života velike Dženis režiraće Šon Darkin, a prema biografskom romanu “Love, Janice” koji je napisala Lora Džoplin, pevačicina sestra
122 pregleda 0 komentar(a)
Mišel Vilijams, Foto: Tomandlorenzo.com
Mišel Vilijams, Foto: Tomandlorenzo.com
Ažurirano: 27.11.2016. 15:09h

Glumica Mišel Vilijams, nominovana za Oskar za glavnu rolu u ostvarenju “Moja nedjelja sa Merilin”, u novom TV filmu tumačiće lik američke muzičke rok i bluz ikone Dženis Džoplin. Vijest o novoj ulozi glumica je potvrdila na promociji filma “Mančester pored mora”, koji je ovih dana premijerno prikazan u Americi.

“Shvatila sam da u životu glumca postoji taj jedan dobar dan, onaj kada dobiješ ulogu. Ali kada dobiješ ulogu za koju si u sebi govorio “Volio bih da to budem ja. Preklinjem vas za tu ulogu. Uradiću bilo šta”, onda taj dan nije dobar, već savršen. Tako sam se osjećala kada sam saznala da mi je ukazana prilika da oživim umjetnicu kao što je Dženis Džoplin”, otkrila je Vilijams.

Filmsku adaptaciju života velike Dženis režiraće Šon Darkin, a prema biografskom romanu “Love, Janice” koji je napisala Lora Džoplin, pevačicina sestra.

Jedan od najboljih vokala svih vremena, Dženis Džoplin, karijeru je počela šezdesetih godina prošlog vijeka, kada se pojavila u psihodeličnom bendu Big Brother and the Holding Company. Album “Cheap Thrills” iz 1968. godine bio je veliki hit, ali najveći bum napravio je njen solo album Pearl, koji je posthumno objavljen 1971. godine.

Džoplinka je umrla 4. oktobra 1970, u 27. godini, a kao uzrok smrti navedena je prevelika količina narkotika pronađena u njenoj krvi.

Zgodna plavuša Mišel će za ulogu Dženis promijeniti boju kose, ali i “nabaciti” koji kilogram, jer je Dženis bila stamena brineta.

Bonus video: