Najbolji posao koji smo do sad uradili

Snimanje, koje se odvijalo U Bogradu, Ulcinju i Trstu, završeno je prije nekoliko dana, a u filmu glume Mima Karadžić, Mladen Nelević, Dubravka Vukotić, Enver Petrovci, Andrija Milošević, Hristina Popović, Emir Ćatović, Slaven Došlo i Vanja Nenadić. Umjesto ranije najavljenih Milene Dravić i Branka Đurića, u glumačkoj ekipi su Mira Banjac i Miki Krstović
369 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2016. 14:07h

Film “Biser Bojane” uigranog tandema braće Milutina i Milana Karadžića, prije nekoliko dana priveden je kraju, a kadrovi su snimani u Crnoj Gori, tačnije u Ulcinju, kao i Beogradu i Trstu. I ovoga puta braća Karadžić sa svojom produkcijskom kućom MM sarađivali su sa Vision Teamom, pa će gledaoci uživati u predivnim kadrovima plaža, kajtera, helio snimcima...

“Ovo je najbolji posao i ujedno najveći projekat koji smo do sada radili. Imamo sjajnu priču, odličnu glumačku postavu i nadamo se da ćemo, kao što je to bilo sa Budvom, zahvaljujući seriji koju smo snimali tamo, podstaći ljude da i Ulcinj vide kao sjajnu turističku destinaciju”, pohvalio se Milutin Mima Karadžić, producent i jedan od glavnih glumaca u filmu “Biser Bojane”.

Poput filma “Gorčilo” i “Biser Bojane” snimljen je u rekordnom roku, pa je ako se računaju samo snimajući dani, sve završeno za četiri i po nedjelje.

“Možda se ljudima čini da se snimanje odužilo, međutim, radili smo na tri lokacije. Film istovremeno počinje u Beogradu i Trstu, pa se priča seli u Ulcinj. Kako nam finansije nijesu bile baš najbolje, morali smo da sve radimo veoma brzo i da ne odugovlačimo. Posljednje kadrove snimali smo u Trstu, tako da je snimanje zvanično završeno prije nekoliko dana”, priča Karadžić. Na svim lokacijama bilo je jednako zanimljivo, a ekipa “Bisera Bojane” je u Trstu izazvala veliku pažnju.

“Radnja filma se dešava u avgustu, a kako smo snimali prije nekoliko dana, glumci su morali nositi kratke rukave, a bilo je veoma hladno, tako da smo prolaznicima bili veoma zanimljivi”, prepričava anegdote sa snjimanja Karadžić.

Kako ističe, najteži dio posla jeste završen, a predstoji im da od snimaljenog materijala odaberu onaj koji će biti prikazan na filmu.

“Imamo ukupno dva sata i 40 minuta materijala, a od toga treba izdvojiti svega sat i 40. Kako planiramo da nakon premijere filma zakazane za 15. februar u beogradskom Sava centru, prikažemo i seriju, iskoristićemo sav materijal i zasada imamo za četiri epizode, a na proljeće ćemo snimiti još osam”, obećava Karadžić.

Nakon beogradske premijere, “Biser Bojane” će biti prikazan i u Crnoj Gori.

“Crnogorska premijera biće u Ulcinju, jer tom gradu dugujemo da film prvo tamo bude prikazan. Nakon toga “Biser Bojane” će se emitovati u “Splendidu”, pa Podgorici i Nikšiću”, otkriva Karadžić.

Iako su projekti braće Karadžić uvijek bili sjajna reklama Crnoj Gori, velikom podrškom, posebno kad su u pitanju državne institucije, ne mogu se pohvaliti ni ovoga puta.

“Morsko dobro nam je izašlo u susret za sve što nam je trebalo, a veliku volju i želju da podrže projekat imali su i privatnici iz Ulcinja. Očigledno da ih je serija “Budva na pjenu od mora” zahvaljujući kojoj je broj turista u crnogorskoj prijestonici turizma povećan, podstakla da drugačije razmišljaju. No, nažalost, i ovoga puta državne institucije su zakazale, no navikli smo da ne dobijamo adekvatnu pomoć i dižemo kredite kako bismo zatvorili finansijske konstrukcije za projekte koje radimo”, požalio se Karadžić.

Kako bi Budva što bolje izgledala u seriji, nije se rijetko dešavalo da moraju skupljati pikavce ili prati ulice, pa je tako bilo i sa ulcinjskom Velikom plažom.

“Često se dešavalo da turisti koji dođu zbog serije, kad vide kako izgleda stari grad Budva, kažu da nije isti kao što smo ga mi prikazali. Međutim, mi smo se trudili da sve te nesavršenosti sakrijemo, pa smo cvijećem pokrivali klime, čistili ulice u kojima snimamo. Naviknuti na sve to, nije nam teško palo da očistimo tone smeća sa plaže gdje smo snimali, jer je u interesu svima nama da ti kadrovi što bolje izgledaju i zaista smo u tome uspjeli, u šta će se publika uvjeriti početkom godine”, siguran je Karadžić.

Pored njega u ostvarenju “Biser Bojane” igraju Mladen Nelević, Dubravka Vukotić, Enver Petrovci, Andrija Milošević, Hristina Popović, Emir Ćatović, kao i još nekoliko mladih glumaca iz Crne Gore, a takođe se ulogama mogu pohvaliti Slaven Došlo i Vanja Nenadić. Umjesto ranije najavljenih Milene Dravić i Branka Đurića, u glumačkoj ekipi su Mira Banjac i Miki Krstović.

Galerija

Bonus video: