Nakon više od 200 snimljenih filmova i polomljenih kostiju konačno Oskar

Zahvalio je svom rodnom Hong Kongu koji ga je učinio "ponosnim Kinezom" i svojim obožavaocima, rekavši da su oni razlog zbog kojeg je "nastavio da snima filmove, iskače kroz prozore, udara i prima udarce, lomi kosti"
140 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2016. 14:44h

Kada je Džeki Čen prije 23 godine vidio statuu Oskara u kući Silvestera Stalonea, obećao je da će jednog dana i on imati svoj zlatni kip.

Kineski glumac i majstor borilačkih vještina konačno je na svečanosti održanoj danas dobio tu prestižnu nagradu - počasnog Oskara za doprinos filmskoj umjetnosti.

"Nakon 56 godina u filmskoj industriji, više od 200 snimljenih filmova, toliko slomljenih kostiju, konačno!", rekao je Čen (62) na gala večeri u Los Anđelesu čvrsto držeći u rukama svog Oskara.

Nagradu mu je uručio glumac Kris Taker.

Zahvalio je svom rodnom Hong Kongu koji ga je učinio "ponosnim Kinezom" i svojim obožavaocima, rekavši da su oni razlog zbog kojeg je "nastavio da snima filmove, iskače kroz prozore, udara i prima udarce, lomi kosti".

Američka akademija filmskih umjetnosti, domaćin godišnje svečanosti, počasne Oskare dodijelila je britanskoj filmskoj urednici En V. Koates, kasting direktorici Lin Stalmaster i dokumentaristi Frederiku Vajsmenu.

Na tom događaju bila je holivudsja elita, uključujući Denzela Vošingtona, Nikol Kidman, Rajana Rejnoldsa...

Galerija

Bonus video: