Snima se rimejk Snežane iz 1937. godine

Projekat “Snežana” jedan je u nizu igranih filmova zamišljenih kao rimejk čuvenih Dizinijevih klasika
183 pregleda 0 komentar(a)
Snežana, Foto: Bojanke.com
Snežana, Foto: Bojanke.com
Ažurirano: 03.11.2016. 14:37h

Studio Dizni priprema igrani film “Snežana i sedam patuljaka”, svojevrsni rimejk njihovog animiranog ostvarenja iz 1937. godine.

Scenario piše dramska spisateljica Erin Kresida Vilson koja je radila adaptaciju knjige “Devojka u vozu”, dok će autori muzike biti Bendž Pasek i Džastin Pol, autorski dvojac koji je potpisuje stihove mjuzikla “La La Land”.

Projekat “Snežana” jedan je u nizu igranih filmova zamišljenih kao rimejk čuvenih Dizinijevih klasika. Blagajne širom svijeta osvajali su “Alisa u Zemlji čuda”, “Grdana – zla vila”, “Pepeljuga” i “Knjiga o džungli”, dok se među najavljenim naslovima nalaze “Ljepotica i zvjer”, “Aladin”, “Dambo”, “Mulan” i “Kralj lavova”.

Ostvarenje iz 1937. godine bio je prvi Diznijev animirani film. Otada je bajka braće Grim adaptirana mnogo puta za veliko platno uključujući i horor film “Snežana: priča o užasu” sa Sigurni Viver i komediju “Ogledalce, ogledalce” sa Džulijom Roberts.

Bajka je inspirisala i hit film iz 2012. “Snežana i lovac” sa Kristen Stjuart i Šarliz Teron, koji je zaradio 396 miliona dolara, dok je nastavak istog ostvario manje polovine te sume.

Bonus video: