Mel Gibson: Bio sam bijesan, pijan i uhapšen

Ovo nije jedina kontroverza u Gibsonovoj karijeri - bio je kritikovan zbog komentara upućenih LGBT zajednici, rasizma i prijetnji smrću bivšoj djevojci
87 pregleda 3 komentar(a)
Mel Gibson, Foto: Vulture.com
Mel Gibson, Foto: Vulture.com
Ažurirano: 30.10.2016. 08:36h

Mel Gibson je progovorio o svojim ozloglašenim komentarima na račun Jevreja 2006, tvrdeći da nikada nikoga nije diskriminisao.

Poznati glumac i reditelj je te godine uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju, a u policijskom transkriptu zabilježen je niz njegovih antisemitskih izjava, među kojima je i njegovo vjerovanje da su Jevreji krivi za sve ratove na svijetu.

U okviru promocije njegovog novog filma "Hacksaw Ridge", Gibson je ponovo govorio o tom incidentu u intervjuu za "Variety".

"Bio je to nesrećni slučaj. Bio sam bijesan, pijan i uhapšen. Snimljen sam nelegalno, to je uradio beskrupulozni policajac koji nikada nije kažnjen zbog toga. A onda je objavio snimak radi profita. Nije fer, ali pretpostavljam da nekome kao što sam ja nije dozvoljeno da doživi nervni slom, ikada", izjavio je glumac.

Zbog ovog incidenta Gibson je imao mnogo problema u karijeri, agencija koja ga je zastupala ga je napustila i dobijao je manje uloga. Filmska zvijezda smatra da ga je zadesila nepravda.

"Nikada nikoga nisam diskriminisao ili na bilo koji način podržavao diksriminaciju. Mislim da zaista nije fer da jedna epizoda u policijskom autu poslije osam duplih tekila diktira nečiji rad, životna uvjerenja i sve ostalo", dodao je on.

Najnoviji film koji potpisuje kao reditelj, drama smještena u Drugi svjetski rat, pokupila je odlične kritike.

"Deset godina je prošlo. Osjećam se dobro. Trijezan sam i za mene je to prošlost. Ali drugi stalno podsjećaju na to, što me nervira, jer ne razumijem zašto je to i dalje problem poslije deset godina. Da sam neki mrzitelj, kao što kažu da jesam, siguran sam da bi našli još neki dokaz za to, ali nisu", kazao je Gibson.

To nije jedina kontroverza u njegovoj karijeri, jer je glumac bio kritikovan zbog komentara upućenih LGBT zajednici, upotrebe rasističkih termina i prijetnji smrću koje je upućivao bivšoj djevojci.

Bonus video: