U PODGORICI

Održana premijera filma “Ispod mosta, među stijenama”

U pitanju je psihološki triler, u kojem glavni likovi, dva detektiva koje tumače Stefan Bošković i Miloš Pejović, pokušavaju da rasvijetle brutalno ubistvo u glavnom gradu Crne Gore
392 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2019. 08:22h

Podgorička premijera crnogorskog filma “Ispod mosta, među stijenama” u režiji Pavla Simonovića, održana je večeras u bioskopu Cineplexx, a veliki dio ekipe u kojoj je bio i scenarista i glavni glumac Stefan Bošković, poklonio se publici nakon prve projekcije.

Kako je  za “Vijesti” kazao režiser, u pitanju je psihološki triler, u kojem glavni likovi, dva detektiva koje tumače Bošković i Miloš Pejović, pokušavaju da rasvijetle brutalno ubistvo u glavnom gradu Crne Gore.

S obzirom na to da se domaći filmski reditelji u posljednje vrijeme uglavnom odlučuju za komedije, Simonović se složio da je izbor žanra bio “na neki način rizik”. “Vidjećemo kako će proći u bioskopu, ali na neki način jeste bio rizik, jer su ljudi malo zaboravili da su se nekada na ovim prostorima snimali takvi filmovi i to u velikom broju, ali u posljednjih 30 godina sve manje i manje”, kazao je on.

“Tako da možda i jesmo napravili rizik, a sa druge strane komediju i nije baš lako napraviti, čak je i najteže. Tako gledano i nismo rizikovali, već nam je ovo bila sigurna zona, u smislu da smo napravili ono što mi volimo da gledamo”, pojasnio je režiser.

Film “Ispod mosta, među stijenama”, na hercegnovskom 30. filmskom festivalu – “Montenegro Film Festival”, dodijeljeno je specijalno prizanje žirija i nagrada Federacije filmskih kritičara Evrope i Mediterana.

Pored Pejovića i Boškovića, koji je uz Sehada Čekića napisao scenario, u filmu igraju i Jelena Đokić, Marko Baćović, Branimir Popović, Dejan Ivanić, Mišo Obradović i drugi.

Od večeras “Ispod mosta, među stijenama” je na redovnom repertoaru bioskopa.  

Galerija