Kostner nije dobio honorar od Kineza

Glavni junak hita 'Tjelohranitelj' kaže kako su Kinezi potpisali ugovor s njegovom kompanijom kako bi zajedno producirali film 'Shanghai Sojourners', za koji je Kostner djelomično pisao i scenario
59 pregleda 0 komentar(a)
Kevin Kostner, Foto: Tracking-board.com
Kevin Kostner, Foto: Tracking-board.com
Ažurirano: 27.10.2016. 14:04h

Glumac Kevin Kostner (61) tuži kinesku produkcijsku kuću 'Kylin Pictures' zbog duga od 3,9 miliona dolara. Glavni junak hita 'Tjelohranitelj' kaže kako su Kinezi potpisali ugovor s njegovom kompanijom kako bi zajedno producirali film 'Shanghai Sojourners', za koji je Kostner djelomično pisao i scenario.

"Iskoristili su njegovu slavu za promociju, a nisu mu isplatili honorar. Na sudu ćemo tražiti odštetu zbog kršenja ugovora", poručili su Kostnerovi advokati.

Radnja spornog filma bilo je planirano da se odvija tokom Drugog svjetskog rata i prikazivati ljubavnu priču između Kineskinje i Židova koji je protjeran iz Evrope.

Kevin je pročetkom godine objavio kako pregovara o snimanju drugog dijela filma u kojem je glumio sa pokojnom pjevačicom Vitni Hjuston. Igrao je elitnog tjelohranitelja koji čuva pjevačicu i zaljubljuje se u nju. Tada je izjavio kako je pokojna pjevačica nezamjenjiva.

Bonus video: