Bio bih stolar da nisam glumac

“Gledao sam prvu emisiju prošle sezone i koncepcija mi se odmah dopala"
365 pregleda 3 komentar(a)
Emir Ćatović, Foto: CNP
Emir Ćatović, Foto: CNP
Ažurirano: 25.10.2016. 13:11h

Drugi serijal jedne od najgledanijih emisija koje se snimaju u Crnoj Gori, popularne Dnevnice, počeće sjutra veče na televiziji “Vijesti” u 20 časova.

I ove sezone poznate ličnosti radiće cijeli dan kako bi jednoj porodici obezbijedile, bar nakratko, bolji život. Novina je što se neće snimati samo u Podgorici, već i u drugim gradovima Crne Gore, a akter prve emisije je mladi crnogorski glumac Emir Ćatović koji je svoju dnevnicu zaradio u Bijelom Polju za porodicu Sofić.

On je “Vijestima” otkrio kako se snašao kad su fizički poslovi u pitanju.

“Prvi zadatak mi je bio rad u butiku i do sad nijesam imao takvo iskustvo da tražim ono što od mene mušterije zahtijevaju. Međutim, kad je u pitanju slaganje robe, prvi zadatak sam uspješno obavio”, kazao je on. Posao u stolarskoj radionici mnogo mu je lakše pao, jer kako kaže, “da nije glumac bio bi stolar”.

“I ranije sam radio sa drvetom, jer mi se rođaci bave stolarskim zanatom, a u kući na selu imam i alat”, otkriva Ćatović.

“Treći zadatak bio mi je u štampariji, gdje sam se takođe snašao. Doduše, nijesam imao prethodnog iskustva, pa nijesam radio za mašinama već sam se više bavio fizičkim poslovima. Zatim sam uz pomoć Centra za kulturu organizovao donatorsko veče, a te noći prikazan je kratki film u kojem igram”, priča Ćatović, zadovoljan dnevnicom koju je tog dana zaradio.

Upitan koji mu je zadatak najteže pao, kazao je da ga je umor stigao na kraju dana.

“Najteže mi je palo da na kraju nosim kese sa namirnicama koje smo kupili. Naime, porodica Softić živi nadomak Bijelog Polja i do njihove kuće se ne može stići kolima, već smo uzbrdo nosili pješke, što mi je teško palo, jer sam čitav dan bio aktivan”, priča Ćatović koji, kako kaže, rado učestvuje u humanitarnim akcijama.

“Smatram da je obaveza svakog čovjeka da pomaže drugima i da jedan dio svoje godišnje zarade, makar malu svotu, izdvoji i pomogne nekome. Zaista je bilo zadovoljstvo biti dio Dnevnice gdje je sve transparentno. Ideja je odlična”, pohvalio je emisiju Ćatković.

Kao Bjelopoljcu, drago mu je što je emisija snimana u njegovom gradu, a posebno je ponosan na sugrađane koji su učešćem u emisiji, zajedno sa njim pomogli porodici Softić.

“Ne samo da sam za obavljen posao dobijao dnevnicu, već su i firme izdvajale određenu svotu za porodicu, dok su se radnici samoinicijativno organizovali kako bi skupili što više novca. Tim ljudima to neće biti malo, posebno ne u današnje vrijeme”, siguran je Ćatović.

Kada je prihvatio poziv za učešće u Dnevnici, glumac je imao cilj da zaradi određenu sumu.

“Samo mi je bilo bitno da zaradim hiljadu eura, i eto uspio sam u tome. Znam da se na sjeveru teško živi, zato mi je i drago što smo pokazali da postoje humani ljudi spremni da brinu i pomognu drugima”, ističe Ćatović.

Prvi serijal je, kaže crnogorski glumac, pratio kad je stigao, pa mu je drago što će biti dio druge sezone.

“Gledao sam prvu emisiju prošle sezone u kojoj je gost bio Mladen Nelević i koncepcija emisije mi se odmah dopala. Da su me zvali ranije, pitanje je da li bismo se iskombinovali, jer sam imao dosta obaveza i jedno vrijeme nijesam bio u Crnoj Gori. Za dobro djelo nikad nije kasno, tako da mi je drago što sam uspio da uskladim svoje obaveze sa snimanjem emisije i učestvovao u ovom projektu”, objašnjava Ćatković.

Bonus video: