Ben Stiler: To je iskočilo niotkuda, nisam ni imao pojma

Stiler je Ban Ki Munu dostavio peticiju koja poziva na solidarnost među državama i odgovornost za izbjeglice širom svijeta
107 pregleda 1 komentar(a)
Ben Stiler, Foto: Www.uselessdialy.com
Ben Stiler, Foto: Www.uselessdialy.com
Ažurirano: 09.10.2016. 15:27h

Poznati američki glumac i reditelj Ben Stiler pričao je otvoreno o nedavno dijagnostifikovanom raku prostate gostujući u emisiji "Howard Stern Show", gdje je kazao da mu je prije dvije godine rečeno da ima "veoma agresivnu" vrstu raka, zbog kojeg je morao na operaciju.

Pedesetogodišnji glumac u emisiji se pojavio u društvu svog hirurga, sa ciljem da otvorenom pričom o svom iskustvu podigne svijest o simptomima raka prostate. On je istakao i da sada konstantno tjera mlade ljude da provjeravaju da li su bolesni.

"To je iskočilo niotkuda, nisam imao pojma", kazao je on o svojoj dijagnozi.

Nakon što je vidio urologa koji mu je rekao da ima rak, Stiler je pričao "sa gomilom drugih doktora", među kojima je i onaj koji se brine o zdravlju još jedne filmske zvijezde - Roberta de Nira. Na kraju se podvrgnuo operaciji kako bi uklonio tumor.

"Uz veliku vještinu moga doktora i malu pomoć viših sila, uklonio sam sve. U trenutku dok ovo pišem sam dvije godine slobodan od raka i veoma zahvalan na tome", opisao je svoje iskustvo u "Mediumu" Stiler.

Glumac je posljednji put na velikom platnu viđen u filmu "Zoolander", objavljenom ove godine. Prošlog mjeseca Stiler je posjetio generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, kojem je dostavio peticiju koja poziva na solidarnost među državama i odgovornost za izbjeglice širom svijeta, a koju je potpisalo preko milion ljudi.

Bonus video: