Hristina Popović: Ljubitelj sam Crne Gore

“Ovog ljeta sam bila tri mjeseca. Moji su porijeklom sa Cetinja, a ja sam odrasla u Budvi i moje dijete, kada je pitaš koji grad najviše voli, ona kaže Budvu, tako da smo ljubitelji Crne Gore”, ističe glumica, koja je nedavno na Adi Bojani snimala i film Milana i Milutina Mime Karadžića, “Biser Bojane”
726 pregleda 6 komentar(a)
Hristina Popović (Novine)
Hristina Popović (Novine)
Ažurirano: 03.10.2016. 19:35h

Glumicu Hristinu Popović, publika od juče može gledati u bioskopu u ulozi Snežane, glavne ženske junakinje filma Danila Bećkovića, “Jesen samuraja” u kojem joj partnera igra crnogorski kolega Petar Strugar.

O ovom projektu, saradnji sa kolegama, režiserom, kao i Crnoj Gori u kojoj često i privatno boravi, zvijezda filmova “Parada”, “Krugovi” i “Mali Budo”, pričala je za Vijesti.

Na početku razgovora Popović je otkrila, zašto preporučuje gledaocima da pogledaju ostvarenje “Jesen samuraja”.

“Zato što je to divna ljubavna priča, ali i akcioni film, gdje su scene borbi urađene, kao nikad do sad u srpskom filmu. Tako da mislim da je u pitanju zanimljiva i dobitna kombinacija koja drži pažnju i ja sam zaista uživala gledajući film”, odgovorila je glumica koja tumači lik Snežane, samohrane majke.

“Snežana je žena koja živi u maloj sredini i nekada je bila udata za, kako mi to kažemo, lokalnog budžu, i koja nije zaposlena. Ona je žena koja nema velikih dilema, orijentisana je na svoje dijete. Međutim pojavljuje se Vladica (Strugar) i ona se zaljubljuje, i tu zapravo kreću dileme, kako sklopiti takvog čovjeka sa djetetom, koji su kompromisi koje on treba da uradi da bi funkcionisali...”, priča ona.

Na pitanje da li se potpuno slaže sa scenariom ili je bilo situacija kada je samatrala da ona u situaciji samohrane majke ne bi donijela istu odluklu, Popović je kazala da priznaje da je Snežana vrlo različita od nje.

“Sa Danilom nema pregovaranja. On zna šta hoće i ti možeš da pokušavaš, ne znam koliko da tjeraš neku svoju liniju, on će ti vrlo fino i vaspitano obrazložiti zašto to nije tačno i bude uvijek u pravu”, kaže ona uz smijeh i dodaje da je Bećković reditelj kojem treba vjerovati i prepustiti se.

Glumica je otkrila i kakvu saradnju je imala sa kolegama Strugarom i debitantom na filmu, osmogodišnjim Petrom Novićevićem, na setu poznatijim kao “mali i veliki Petar”.

“To je bila pjesma i uživanje, zato što je mali Petar božanstveno dijete, koji je uradio vrlo težak posao. Nije lako u tim godinama svakog dana raditi po osam sati i imati koncentraciju cijelo vrijeme. On se nikada nije požalio niti da je umoran, niti da je gladan, tako da je to jedan ozbiljan mali profesionalac”, kaže Popović, koja iste riječi ima i za “velikog Petra”.

“On je takođe profesionalac i rijetko se može sresti i vidjeti da se neko toliko posvetio liku. On je godinu dana života uložio u kompletne promjene svakog ritma da bi uspio da napravi ovakvu ulogu i o njemu zaista mislim sve najljepše i kao čovjeku privatno, a pogotovo kao jednom posvećeniku, kolegi”, rekla je glumica, koja dodaje da s obzirom na to da je premijera bila u subotu u Podgorici, a juče u Beogradu, još uvijek ne zna kakvi su utisci publike.

“Nadam se da će ljudi voljeti 'Jesen samuraja', jer ja kad gledam film u kojem glumim često mi bude neprijatno, jer gledam sebe, znam scenario napamet, pa mi ne drži pažnju. Međutim ovoga puta, sam gledala film kao da sam publika, apsolutno me je cijelu obuzeo i uživala sam, tako da se nadam da će to i publika osjetiti”, poručuje ona.

Iako se čini da u Crnu Goru dolazi samo kada promoviše svoje filmove, Hristina ističe da to nije tačno.

“Ovog ljeta sam bila tri mjeseca. Moji su porijeklom sa Cetinja, a ja sam odrasla u Budvi i moje dijete, kada je pitaš koji grad najviše voli, ona kaže Budvu, tako da smo ljubitelji Crne Gore”, ističe glumica, koja je nedavno na Adi Bojani snimala i film Milana i Milutina Mime Karadžića, “Biser Bojane”.

“Meni je žao što je do sada Crna Gora imala vrlo oskudnu filmsku produkciju, jer mislim da je ovo zemlja punog potencijala. Ne znam do koga je to, nisam upućena, ali mislim da je Crna Gora prelijepa i božanstvena zemlja, ako ćemo da gledamo na kojoj lokaciji bi se smjestila radnja filma”, pojasnila je ona.

“Ovo je potencijal koji tek treba iskoristiti, kao 12 različitih zemalja u jednoj i nadam se da će se više filmova snimati u Crnoj Gori, jer ja uvijek volim da dođem da radim film i da pobjegnem od Beograda i svega”, tvrdi glumica, koja nagovještava i nove projekte.

“Sad imam premijeru u Hrvatskoj 'Ministarstva ljubavi', pa premijeru Kojinog (Nikola Kojo) filma 'Stado', a onda treba da počnem dva nova filma, ali pošto mi je baba prenijela sklonost ka sujevjerju ne bih da kažem šta je dok ne krenem da radim. Da ne ureknem”, uz smijeh je poručila glumica.

Iako voli matematiku , radije bi se bavio glumom, jer je zabavno

Petar Novićević, koji u filmu igra Snežaninog sina , prisjetio se za Vijesti kako je dobio svoju prvu filmsku ulogu.

“Sjećam se da sam išao u školu glume i da me je Danilo Bećković poslije nekoliko dana posjetio i pitao da li hoću da glumim u filmu. On me je u stvari pitao da li hoću da idem na audiciju, pa sam ja rekao da hoću i onda sam otišao tamo i dobio ulogu”, prepričava dječak.

“Trebalo je samo da izgovaram neki tekst”, nastavlja Novićević, koji prije filma nije trenirao karate iako ima nekoliko “borilačkih” scena.

“Nije mi bilo teško da odglumim te scene. Nismo imali učitelja, samo mi je neka djevojčica koja zna karate pokazivala”, kaže mladi glumac. On je “Jesen samuraja” prvi put pogledao na podgoričkoj premijeri i zaključio da mu je čudno kada sebe vidi na velikom platnu, ali da dobro glumi i da su “svi ostali sjajni”.

“Moji roditelji nisu gledali film, u stvari mama i tetka jesu sada na premijeri, pa nisu još stigle da mi kažu šta misle”, kaže Petar, kojeg sada često pitaju da li želi da nastavi da glumi.

“Svi me pitaju da li hoću da budem glumac ili profesor matematike, jer sam pričao da mi je to omiljeni predmet i da mi je lak, ali ja bih da budem glumac, jer je to zabavnije”, poručio je on.

Bonus video: